Video: Palasiko Pullervo kameran eteen? Norppaliven tähteä kaivataan tutulle luodolle

Viime kesänä yleisöä viihdyttänyt urosnorppa on jo nähty alueella tänä keväänä.

saimaannorppa
Uutisvideot: Norppa käväisi WWF:n Norppaliven luodolla
Uutisvideot: Norppa käväisi WWF:n Norppaliven luodolla

Toistaiseksi tunnistamaton norppa käväisi WWF:n Norppaliven (siirryt toiseen palveluun) kameran edessä varhain torstaina. WWF:n tiedottajan Joonas Fritzen mukaan parhaillaan selvitetään, onko kyse entuudestaan tutusta vierailijasta.

– Sen voin sanoa, että Pullervo on nähty alueella tänäkin keväänä. Tunnistus voidaan tehdä kyljen kuvioiden perusteella.

Viime kesänä kameran seuraamalla kivellä vaikutti viihtyvän parhaiten urosnorppa, joka ristittiin yleisöäänestyksen seurauksena Pullervoksi. Norppaliven kamera on nyt asetettu samalle luodolle kuin vuosi sitten.

Toukokuu on hyvää aikaa bongaukseen, koska norpat nousevat rantakiville vaihtamaan karvaansa. Muulloin ne ovat enimmäkseen vedessä.

Norppalive on tuotettu WWF:n, Itä-Suomen yliopiston sekä luontokuvaaja Juha Taskisen yhteistyönä. Norppalivellä halutaan kertoa saimaannorpan elintavoista ja eläinten kohtaamista uhkista, kuten verkkokalastuksesta Saimaalla.

Viime vuonna kamera keräsi kaksi miljoonaa katsojaa. Tänä vuonna Norppalivessä on käynyt puoli miljoonaa uteliasta.

– Yksi viehätyksestä on arvaamattomuus. Ei voi tietää, mitä tapahtuu, sanoi Ylen aamu-tv:ssä torstaina vieraillut Fritze.

*Lue myös: *Video: Ensimmäinen norppa ilmestyi livekameran eteen