Marraskuinen koulu-uhkaus Riihimäellä siirtyy syyttäjän harkittavaksi – epäiltyinä kolme alaikäistä tyttöä

Poliisi tutki asiaa kaikkien kolmen tytön osalta törkeänä henkeen ja terveyteen kohdistuvan rikoksen valmisteluna.

Koulu-uhkaukset
Poliisin merkki, kuvaa käsitelty tummemmaksi
Nina Keski-Korpela / Yle

Hämeen poliisi on saanut valmiiksi esitutkinnan jutussa, jossa kolmen alaikäisen tytön epäiltiin suunnitelleen hyökkäystä kouluun Riihimäellä loppuvuodesta 2016. Esitutkinnan aikana kaksi epäillyistä oli vangittuina.

Tapausta tutkittiin kaikkien kolmen tytön osalta törkeänä henkeen ja terveyteen kohdistuvan rikoksen valmisteluna. Juttu on siirretty Salpausselän syyttäjänvirastoon syyteharkintaa varten.

Mahdollinen kouluun liittyvä uhka tuli poliisin tietoon viime vuoden marraskuussa. Riihimäen koulutoimen tietoon asian toi eräs huoltaja kertomalla, että oppilaiden keskuudessa kiertää WhatsApp-viesti, jossa uhataan kolmea riihimäkeläistä koulua.

Törkeän henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta enimmäisrangaistus on neljä vuotta vankeutta. Valmisteluksi katsotaan, jos henkilö on aseistautunut tekoa varten, sopii toisen kanssa rikoksen tekemisestä tai laatii sitä koskevan yksityiskohtaisen suunnitelman, tai palkkaa, käskee tai muuten yllyttää toista rikoksen tekemiseen taikka lupautuu tai tarjoutuu tekemään sen.

Poliisi ei kotietsinnöissään löytänyt tyttöjen hallusta aseita tai räjähteitä.