Hyppää sisältöön

Soundgarden-yhtyeen keulahahmo Chris Cornell on kuollut

Yhdysvaltalaislaulaja kuoli Detroitissa 52-vuotiaana.

Chris Cornell esiintymässä Fort Rock -musiikkifestivaaleilla huhtikuun lopussa 2017 alle kuukausi ennen kuolemaansa. Kuva: REX / AOP

Uutistoimisto AP:n mukaan Cornellin kuolema oli äkillinen ja tuli läheisille yllätyksenä. Detroitin poliisi on ilmoittanut, että kuolemaa tutkitaan toistaiseksi itsemurhana. Poliisin mukaan Cornell löytyi kuolleena detroitilaisesta hotellista.

Seattlessa syntynyt Soundgarden oli yksi grunge-musiikin edelläkävijöistä 1990-luvun alussa yhdessä Nirvanan, Pearl Jamin ja Alice in Chainsin kanssa. Yhtyeen keulakuvaa Chris Cornellia arvostettiin rock-laulajana yli genrerajojen. Lukuisia Grammy-palkintoja kahminut laulaja oli myös säveltäjä sanoittaja ja kitaristi. Soundgardenin tunnetuin kappale on Cornellin tulkitsema Black Hole Sun.

Kun Soundgarden hajosi vuonna 1997, Cornell siirtyi Audioslave-yhtyeeseen ja teki myös sooloprojekteja. Hänen kappaleensa You Know My Name oli James Bond -elokuvan Casino Royalen tunnuskappale vuonna 2007.

Musiikillisen uransa lisäksi Cornell ansioitui hyväntekijänä perustamansa säätiön kautta. Chris ja Vicky Cornell -säätiö auttaa lapsia, jotka kärsivät köyhyydestä tai hyväksikäytöstä.