"Täällä voi olla oma itsensä, pidämme kaikki yhtä" – abit kehuvat Kuopion Lyseon lukion hyvää henkeä

Kevään abiturientit saivat tietää tuloksensa tänään. Kuopion lyseosta kirjoitti 130 abia.

ylioppilaat
Topias Karjalainen ja Ronja Kettunen.
Topias Karjalainen harkitsee opintoja Tanskassa, Ronja Kettunen haluaisi pitää ensiksi välivuoden.Seppo Tikkanen / Yle

Moni Kuopion Lyseon lukion abiturienteista kävi heti aamussa kysymässä tuloksiaan. Yksi onnellinen tämän kevään ylioppilas on Ronja Kettunen. Ronja kirjoitti nyt maantiedon, äidinkielen, englannin ja biologian.

– Hyvältä tuntuu, nyt helpottaa. Arvosanat menivät ihan odotusten mukaisesti. Suurin osa oli eximia-tasoa.

Ronja aikoo suunnata jatko-opiskeluihin yliopistoon myöhemmin, mutta aluksi ajatuksissa on pitää välivuosi. Lukioaika meni Ronjan mukaan todella nopeasti. Hän kehuu Kuopion lyseon todella hyvää henkeä.

– Pidämme täällä kaikki yhtä.

Ylioppilasjuhlat Ronja pitää kotona perheen ja sukulaisten kesken.

– Vielä on muutama asia auki, mutta kutsut on jo lähetetty. Pienet juhlat pidämme, suku vaan kutsutaan.

Eniten merkitsee se, että millä tavalla tuloksilla päästään eteenpäin ja ennen kaikkea, miten jatko-opinnoissa pärjätään.

Samuli Laitinen

"Pitkästä matikasta eximia on hyvin arvostettu ulkomaillakin"

Topias Karjalainen on myös yksi Kuopion lyseon lukion tämän kevään 130 abiturientista. Hän aikoo lähteä opiskelemaan matematiikkaa ja taloutta joko Helsingin yliopistoon tai Tanskaan.

– Pitää vielä vähän miettiä. Molemmat vaihtoehdot ovat auki. Tanskassa kiehtoo se, että maa on kulttuuriltaan hyvin samanlainen, ei tule mitään isoa kulttuurishokkia.

Topias sanoo, että kirjoitukset menivät yleisesti hyvin, mutta muutama aine jäi vähän kaivamaan. Pitkästä matematiikasta hän kirjoitti eximian.

– Pitkästä matikasta eximia on hyvin arvostettu ulkomaillakin.

Topias kehuu Kuopion lyseota opiskelupaikkana Kuopion parhaaksi. Siellä on hänen mielestään hyvä ryhmähenki ja oppilaat voivat olla omana itsenään.

Kuopion lyseon rehtori Samuli Laitinen sanoo, että ylioppilaskokeiden tulosten julkistamispäivä on merkittävä päivä myös koko opettajakunnalle.

– Näemme konkreettisesti työn tulokset, mutta samalla se on monella tavalla kyllä jännittävä päivä. Tulokset ovat kyllä hyviä ja loppujen lopuksi kaikkein eniten merkitsee se, että millä tavalla tuloksilla päästään eteenpäin ja ennen kaikkea, miten jatko-opinnoissa pärjätään.