Vuohelan Herkku jättää Hartolan – uusi leipomo Lahteen

Leipomoyritys rakennuttaa uuden tuotantotilan Lahden Jokimaalle. Toiminta loppuu Hartolassa ensi vuoden aikana.

elintarviketeollisuus
Pirkko Hämäläinen Vuohelan Herkun leipomossa.
Pirkko Hämäläisen luotsaama leipomo siirtyy Itä-Hämeestä Lahteen.Heikki Ahonen / Yle

Vuohelan Herkku Oy siirtää tuotantonsa Hartolasta Lahteen. Leipomoyritys rakennuttaa Jokimaalle uuden, noin 6000 neliön tuotantotilan. Yritys tulee työllistämään Lahdessa noin 80 henkilöä.

Yritys haluaa investoinnilla kasvuun.

– Tähtäämme Suomen ykkösaseman lisäksi myös vientiin. Nykyistä toimitilaa on matkan varrella muutettu ja kehitetty niin, että se on palvellut hyvin tähän saakka, mutta riittävää kasvua tiloissa ei ole enää mahdollista saavuttaa, perustelee yrityksen toimitusjohtaja Pirkko Hämäläinen ratkaisua.

Leipomo on etsinyt sopivaa tonttia Lahdesta jo muutaman vuoden ajan. Uusi leipomo aloittaa toimintansa vuoden 2018 aikana. Siihen saakka tuotanto toimii normaalisti Hartolassa.