Laihian kunnanjohtaja: Sisäilmaongelmiin on pyritty reagoimaan nopeasti

Laihian kunnanjohtaja Juha Rikala sanoo, että vanhempien lakkoviesti otetaan tosissaan. Keskuskoulun sisäilmaongelmiin on pyritty reagoimaan nopealla tahdilla.

sisäilmaongelmat
Yleiskuva Laihialta
Hans-Mikael Holmgren / Yle

Laihian vanhempainyhdistysten sisäilmajaoston koululakkovaroitus tuli kuntaan tiedoksi 3. toukokuuta.

– Sen tavoitteena oli saada kunnan virkamiehet ja päättäjät ymmärtämään, että puhtaat ja terveet opiskelutilat on saatava vihdoin järjestettyä kaikille oppilaille, kertoo kunnanjohtaja Juha Rikala.

Rikalan mukaan ymmärrystä on ollut ja asiassa on toimittukin.

– Jos ei kaikilta osin ole päästy tyydyttävään ratkaisuun, se on harmittavaa ja harmittelemme sitä itsekin.

Reagoitu vastaantuleviin ongelmiin

Laihialla on kunnanjohtajan mukaan reagoitu sisäilmaongelmiin sitä mukaa kun niitä on vastaan tullut.

Vanhempainyhdistysten sisäilmajaoston kritiikin mukaan remontteja on tehty ilman kattavaa suunnitelmaa ja arviota siitä, onko ongelma ratkaistavissa remontein.

– Tietynlainen totuuden siemen on siinä, että on pyritty toimimaan heti, kun jotain on tullut. Olemme pyrkineet toimimaan välilttömästi emmekä oikeastaan ole kyenneetkään siihen, että olisimme pystyneet kokonaisvaltaiseen tarkasteluun, Rikala sanoo.

Kunnanjohtajan mukaan kunnassa on pyritty reagoimaan aina niin nopealla aikataululla kuin mahdollista ja siinä tärkeässä roolissa on viime lokakuussa perustettu työryhmä.

Rikala toteaa, että vanhempien viesti mielenilmauksesta on otettu tosissaan ja tämänkaltaisiin viesteihin reagoidaan aina vakavasti. Ja etenkin, kun asiassa ovat keskiössä lapset.