1. yle.fi
  2. Uutiset

Auto törmäsi jalankulkijoihin New Yorkin ydinkeskustassa – Ei viitteitä terrorismiyhteyksistä

Ainakin yksi ihminen on kuollut ja parikymmentä loukkaantunut Times Squarella Manhattanilla. Poliisit ovat pidättäneet auton kuljettajan, joka on viety alkoholitestiin.

Times Square
Pelastustyöntekijät Times Squarella Manhattanilla.
Pelastustyöntekijät Times Squarella Manhattanilla. Gary He / EPA

Yhdysvalloissa New Yorkissa auto on törmännyt jalankulkijoihin Times Squarella Manhattanilla.

New Yorkin palokunta ilmoitti ilmoitti Twitter-tilillään (siirryt toiseen palveluun), että yksi ihminen on kuollut ja 19 loukkaantunut. Kuolonuhri oli 18-vuotias nainen.

New Yorkin pormestari Bill de Blasio kertoi myöhemmin yhden kuolleen ja kaikkiaan 22:n ihmisen loukkaantuneen. Aiemmin puhuttiin 12 loukkaantuneesta.

Auton kuljettaja on pidätetty. Viranomaiset kertovat, että terrorismia ei ainakaan tässä vaiheessa epäillä motiiviksi.

Pidätetyllä 26-vuotiaalla miehellä kerrotaan olleen aiemmin kaksi tuomiota päihtyneenä ajamisesta. The New York Timesille (siirryt toiseen palveluun) puhunut viranomainen kertoi epäillyn vaikuttaneen pidätyshetkellä humaltuneelta tai huumeiden vaikutuksen alaiselta.

Pidätetty on Yhdysvaltain kansalainen ja hän on aiemmin palvellut Yhdysvaltain asevoimissa, tarkemmin sanottuna laivastossa, New Yorkin pormestari kertoi.

Silminnäkijät kertoivat Reutersille, että auto ajoi vastaantulevan liikenteen kaistalle ja sitten jalkakäytävälle, missä se osui jalankulkijoihin. Auto kulki kolmen korttelin matkan, kunnes pysähtyi lopulta törmättyään tolppiin 45. kadun ja Broadwayn kulmassa.

Poliisi on sulkenut laajan alueen Times Squaren läheisyydestä ja on useaan otteeseen laajentanut suljettua aluetta. Tapaus sattui lounasaikaan, jolloin alueella on erittäin vilkasta.

Kartta
Yle Uutisgrafiikka

CBS-kanavan uutisten mukaan kyseessä oli punainen Honda-henkilöauto ja kuljettaja on poistettu autosta. Uutiskuvissa näkyy auto, joka on törmännyt ajoesteisiin. Autosta nähtiin aiemmin nousevan liekkejä.

CBS:n saamassa kuvamateriaalissa poliisi kuljettaa käsiraudoissa olevan miehen poliisiautoon. CBS:n mukaan kyseessä on 26-vuotias mies Bronxista. (siirryt toiseen palveluun) Hänellä on kanavan tietojen mukaan aiemmin ollut kaksi tuomiota päihtyneenä ajamisesta.

Times Squaren tapahtumista on informoitu Yhdysvaltain presidenttiä, CBS kertoo. Liittovaltion poliisi FBI osallistuu tapauksen tutkintaan New Yorkin poliisin kanssa.

Päivittäin Times Squaren alueella kulkee satoja tuhansia ihmisiä, joukossa paljon turisteja.

Lähteet: AFP, AP, Reuters

Korjattu kello 20.20 epäillyn saamat rattijuopumustuomiot muotoiluun tuomiot päihtyneenä ajamisesta, koska Yhdysvalloissa käytetty termi DWI voi viitata ajoneuvon kuljettamiseen sekä alkoholin että huumeiden vaikutuksen alaisena.

Korjattu 20.57. Pormestari kertoi 22:n loukkaantuneen, ei 23:n, ja yhden kuolleen.

Korjattu 21.10. Auto osui tolppiin Broadwayn ja 45. kadun kulmassa, ei 44. kadun kuten aiemmin kerrottiin.

Lue seuraavaksi