1. yle.fi
  2. Uutiset

Auto syöksyi väkijoukkoon New Yorkissa – Mitä tiedetään tässä vaiheessa?

Ainakin yksi ihminen kuoli ja 22 loukkaantui Manhattanilla Times Squarella. Ajaja on pidätetty. Viranomaisten mukaan tapaus ei tässä vaiheessa vaikuta terrori-iskulta.

Ulkomaat
Punainen tai kastanjanruskea auto seisoo tolppien päällä, oikeanpuoleiset renkaat ilmassa. Auton ympärillä häärii palomiehiä. Taustalla näkyy hälytysajoneuvoja.
Jalankulkijoita päin ajanut auto pysähtyi lopulta tolppiin Broadwayn ja 45. kadun kulmassa.Gary He / EPA

Yhdysvalloissa ainakin yksi ihminen kuoli ja 22 loukkaantui, kun auto syöksyi jalkakäytävälle New Yorkin ydinkeskustassa.

Manhattanilla vilkkaalla Times Squarella tapahtunut välikohtaus herätti nopeasti pelkoja terrori-iskusta, mutta viranomaisten mukaan vielä ei ole havaittu viitteitä terrorismiyhteyksistä.

Autoa kuljettaneella miehellä on aiempia tuomioita päihtyneenä ajamisesta.

Miten tapahtumat etenivät?

Tapaus sattui puoliltapäivin paikallista aikaa. Tuolloin Times Squarella liikkuu erittäin paljon ihmisiä. Väkimäärää aukiolla kasvatti osaltaan aurinkoinen ja kirkas sää.

Hieman ennen puoltapäivää punainen Honda Accord -henkilöauto syöksyi jalkakäytävälle 42. kadun ja 7. avenuen risteyksen tuntumassa.

Auto ehti kulkea jalkakäytävällä kolmen ja puolen korttelin matkan osuen useisiin jalkankulkijoihin. Auto pysähtyi lopulta, kun se törmäsi tolppiin 45. kadun ja Broadwayn kulmassa. Autosta ehti nousta liekkejä.

Poliisi vei autossa olleen miehen käsiraudoissa pois tapahtumapaikalta. Poliisi eristi alueen useiden korttelien etäisyydeltä.

Ainakin yksi kuolonuhri

Tapaus on vaatinut ainakin yhden kuolonuhrin. 18-vuotias nainen todettiin kuolleeksi tapahtumapaikalla. Lisäksi ainakin 22 ihmistä loukkaantui.

New Yorkin palokunnan Twitter-tilin (siirryt toiseen palveluun) mukaan uhreista 4 on kriittisessä tilassa, 3 vakavasti loukkaantunutta ja 15 vähemmän vakavasti loukkaantunutta.

Epäilty on pidätetty

Autoa ajanut 26-vuotiaan bronxilainen mies on pidätetty. Häntä kuulustellaan ja testataan mahdollisesta päihtymyksestä.

Miehellä on kaksi aiempaa tuomiota päihtyneenä ajamisesta vuosilta 2008 ja 2015.

Hän on Yhdysvaltain kansalainen ja on aiemmin palvellut Yhdysvaltain laivastossa.

Liittovaltion poliisi FBI osallistuu tutkimuksiin New Yorkin poliisin kanssa.

Kartta
Yle Uutisgrafiikka

Lähteet: AFP, AP, Reuters

Lue seuraavaksi