Lappilaiset ammattiopiskelijat toivat mitaleita Taitajat -kisasta

Koko kilpailun voitti matkailualan opiskelija Noora Latvakoski.

ammatillinen koulutus
Lappilaiset mitalistit vasemmalta: Janne Jakkila, Katriina Ruokanen, Emilia Hoikkaniemi, Aino Lilja, Ulriika Väisänen, Noora Latvakoski ja Jaakko Vähäsarja.
Kaikkiaan seitsemän Lapin ammattiopiston ja Lapin matkailuopiston opiskelijaa pokkasi palkintoja Taitaja 2017 -kisoissa Helsingissä, vasemmalta: Janne Jakkila, Katriina Ruokanen, Emilia Hoikkaniemi, Aino Lilja, Ulriika Väisänen, Noora Latvakoski ja Jaakko Vähäsarja.Henna Jokinen Lapin ammattiopisto

Lappilaiset ammattiopiskelijat menestyivät hienosti ammattitaidon SM-kisoissa Helsingissä. Lapin matkailuopiston opiskelija Noora Latvakoski valittiin Taitajien taitajaksi, eli koko kilpailun voittajaksi.

Taitajien taitaja valitaan vuosittain lajikohtaisten voittajien joukosta. Voittajalta edellytetään ylpeyttä omasta osaamisesta ja ammatista sekä ammatillisesta koulutuksesta. Lisäksi palkintokriteerien mukaan hän on luonteeltaan ulospäinsuuntautunut, hyvä oman lajinsa ja ammatillisen koulutuksen edustaja.

Palkinnon saanutta 18-vuotiasta rovaniemeläistä Noora Latvakoskea tuomaristo kiitteli positiivisuudesta, ahkeruudesta, ammattitaidosta ja työelämälähtöisestä ootteesta.

– En voi uskoa tätä todeksi. Ainakin se työ jonka olen tehnyt, nyt palkittiin. Ja kerrankin siitä palkittiin oikeasti kunnolla, Noora Latvakoski sanoo ammattiopiston tiedotteessa.

Hän sai palkinnoksi käyttöönsä auton vuodeksi.

taitajien taitaja 2017 Noora Latvakoski.
Noora Latvakoski sai voitosta vuodeksi auton käyttöönsä.Henna Jokinen Lapin ammattiopisto

Matkailuopistolle kaksoisvoitto

Kultaa omassa sarjassaan voittivat Janne Jakkila kuljetuslogistiikassa ja Katriina Ruokanen vaatteenvalmistuksessa Katriina Ruokaselle. Matkailualan parikilpailussa voitto meni Noora Latvakoskelle ja Ulriika Väisäselle. Viime vuoden kisoissa sama pari sai hopeaa.

Hopeasijalle ylsi matkailulajin toinen kisapari Emilia Hoikkaniemi ja Aino Lilja, ja Lapin matkailuopisto sai siten kaksoisvoiton lajissaan. Lisäksi putkiasennuslajin pronssimitalin sai Jaakko Vähäsarja.

Noora Latvakoski ja Ulriika väisänen voittivat Taitajat 2017 -kisan matkailulajin parikilpailun.
Noora Latvakoski ja Ulriika väisänen voittivat Taitajat 2017 -kisan matkailulajin parikilpailun.Henna Jokinen Lapin ammattiopisto

Taitaja 2017 -tapahtumassa Helsingin messukeskuksessa vieraili noin 98 000 kävijää. Kilpailijoita oli mukana noin 500, yhteensä 50 eri lajissa.

Messukeskukseen oli rakennettu "kaupunki kaupungissa", ja eri ammattialoihin sai tutustua Helsingin kaupunginosien mukaan nimetyillä alueilla.

Lapin ammattiopistosta ja Lapin matkailuopistosta oli mukana 13 kilpailijaa, yhteensä seitsemässä eri lajissa.