1. yle.fi
  2. Uutiset

New Yorkissa auton väkijoukkoon ajanut mies: Kuulin ääniä

Nuori nainen kuoli ja yli 20 ihmistä loukkaantui, kun mies syöksyi autollaan jalkakäytävälle vilkkaalla Times Squarella.

Times Square
Pelastustytöntekijät vievät paareilla haavoittunutta. Ympärillä myös poliiseja.
Viranomaisten mukaan tapauksessa ei ole viitteitä terrorismista. Uutiskanava ABC:n mukaan miehen epäillään käyttäneen huumeita.Justin Lane / EPA

New Yorkin Times Squarella auton väkijoukkoon torstaina ajanut mies on sanonut poliisille, että hän kuuli ääniä ja odotti kuolevansa, kertovat uutistoimisto AP:n poliisilähteet.

– Teidän piti ampua minut! Halusin tappaa heidät, mies huusi pidätettäessä muun muassa New York Postin mukaan. (siirryt toiseen palveluun)

Yksi ihminen kuoli ja 22 loukkaantui, kun 26-vuotias laivaston veteraani syöksyi autollaan jalkakäytävälle.

Kun ajaja nousi autosta, ihmiset taltuttivat hänet. Joukossa ollut läheisen ravintolan järjestysmies kertoo AP:lle, että mies alkoi huutaa ja heilutti käsiään.

– Hänessä oli jotain vikaa, järjestysmies Ken Bradix arvioi.

Ajajalle tehdään huumetestejä

Tapaus herätti pelkoja terrori-iskusta, mutta pian poliisi sanoi, ettei siitä ole viitteitä. Poliisi selvittää ajajan mielenterveyttä sekä sitä, onko hän ollut ajaessaan huumaavien aineiden vaikutuksen alainen.

Alustavissa testeissä miehen veressä ei ole todettu alkoholia, mutta hänelle tehdään vielä tarkempia huumetestejä, uutistoimistojen poliisilähteet sanovat. Uutiskanava ABC:n lähteiden mukaan (siirryt toiseen palveluun) huumetesti olisi polistiivinen ja miehen arvellaan käyttäneen synteettistä kannabista.

Mies on asetettu syytteeseen murhasta ja murhayrityksistä. Kuolonuhri on 18-vuotias michiganilaisnainen. Tämän 13-vuotias sisko on loukkaantuneiden joukossa.

Ongelmia jo aiemmin

Mies on jäänyt aiemmin kahdesti kiinni rattijuopumuksesta. Viime viikolla hänet pidätettiin, kun hän oli uhannut veitsellä notaaria ja syyttänyt tätä identiteettinsä varastamisesta.

Miehen naapurit Bronxissa kuvaavat häntä ystävälliseksi ihmiseksi, jolla on ollut ongelmia. Hän oli laivastossa vuosina 2011–2014, ja palasi palveluksesta muuttuneena miehenä, eräs AP:n haastattelema tuttava kertoo. Naapurin mukaan hänellä oli palatessaan alkoholiongelma.

Miehellä oli ongelmia myös armeijassa, ja hän joutui syytteeseen pahoinpitelystä ja poliisin vastustamisesta, Reuters kertoo.

Lähteet: AP, Reuters, Yle Uutiset

Lue seuraavaksi