Helleraja paukkui jo etelässä – Miten sinä nautit auringosta ja lämmöstä? Lähetä meille kuvasi

Perjantaista ennustetaan viikonlopun lämpimintä päivää. Miten teillä otetaan lämmöstä ja auringosta kaikki irti? Lähetä meille kuvasi.

helle
Mies makoilee nurmikolla auringossa.
Henrietta Hassinen / Yle

Vihdoinkin se tapahtuu – nimittäin lämpö ja aurinko saapuvat Suomeen. Perjantaina helleraja eli 25 lämpöastetta ylitettiin Mäntsälässä puolenpäivän jälkeen. Myöhemmin iltapäivällä on mitattu vieläkin korkeampia lukemia esimerkiksi Hämeenlinnassa, jossa lämpötila on kohonnut 27 asteeseen.

Perjantaista on povattu viikonlopun lämpimintä päivää, mutta ennusteiden perusteella lämpömittari kohoaa lauantaina ja sunnuntaina 20 asteen tienoille ainakin maan eteläosassa.

Miten sinä nautit auringosta ja lämmöstä? Suuntaatko terassille vai syyhyävätkö sormesi puutarhahommiin? Suuntaatko lasten kanssa maaseudun rauhaan vai nautitko kaupungin sykkeestä?

Lähetä siitä kuvasi toimitukseen.

Ylen kuvajoukkoistusten pelisäännöt:

Lähettämällä kuvan Ylelle joukkoistuksen yhteydessä annat oikeuden käyttää, jakaa ja tarvittaessa muokata kuvaa kaikissa Ylen palveluissa. Lähetäthän vain itse ottamiasi kuvia. Yksityistilanteissa kysy lupa kuvassa näkyviltä ihmisiltä. Yle ei maksa palkkiota julkaistuista kuvista.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.