Kouluviestikarnevaaleissa ei koskaan tarvitse juosta yksin

Vaasassa on käynnissä lasten ja nuorten viestijuoksutapahtuma. Kouluviestikarnevaaleihin osallistuu tuhansia koululaisia eri puolilta maata.

viestijuoksut
Sukkulaviestissä riitti tunnelmaa Vaasassa, kun käynnissä olivat Kouluviestikarnevaalit.
Valtakunnallisen Kouluviestikarnevaalin finaalitapahtuma on Vaasassa 19.-20. toukokuuta 2017. Yle taltioi tunnelmia perjantai-iltapäivällä.

Vaasassa on käynnissä valtakunnallinen Kouluviestikarnevaalin (siirryt toiseen palveluun)finaalitapahtuma.

Mukana on tuhansia koululaisia eri puolelta Suomea kisaamassa sekä viestilajeissa että huutosakkikilpailussa.

Sukkulaviestissä paljain varpain

Vaikka Vaasassa satoi lunta vielä viikko sitten, aurinko helli tapahtuman avajaispäivänä kilpailijoita niin, että Kaarlen kentällä muistutettiin koululaisia aurinkosuojan tärkeydestä. Ja hyvä oli, että aurinko paistoi, sillä esimerkiksi perjantaina iltapäivällä juostu sukkulaviesti pinkaistiin paljain jaloin.

– Sain kyselyitä, että ei kai tarvitse juosta paljain jaloin, mutta nyt ilmeisesti kun aurinko paistaa, on päätetty, että juostaan. Voi kyllä olla aika kylmä maa, sanoo toiminnanjohtaja Riitta Pääjärvi-Myllyaho Suomenkielisen Kouluviestikarnevaalin tukisäätiöstä.

Kouluviestikarnevaalin tunnelmaa perjantaina 19.5.2017
Paikoillanne! Valmiit! Hep!Eemeli Mäenpää

Iloinen tapahtuma

Vaasalaisilla on kokemusta Kouluviestikarnevaalin järjestämisestä. Myös ensi kertaa mukana olevista luvataan huolehtia.

– Meillä on iso ryhmä toimitsijoita neljästä eri seurasta. Heillä on kokemusta jo aiemmista kouluviestikarnevaaleista, Pääjärvi-Myllyaho vakuuttaa.

Kouluviestikarnevaalin järjestäjät odottivat Vaasaan suurempaa osallistujamäärää kuin paikalle lopulta tuli.

– Etäisyydet ovat pitkät, idea uusi ja rahaa niukasti kouluissa. Lisäksi tapahtuma on tehty varsin kapealla henkilöstöpohjalla, sanoo Suomenkielisen Kouluviestikarnevaalin tukisäätiön puheenjohtaja Håkan Nordman.

Tavoitteena on, että Kouluviestikarnevaaleille löytyisi innokkaita tapahtuman edistäjiä eri puolille maata niin, että yhä useammalla paikkakunnalla järjestettäisiin paikallisia ja maakunnallisia kouluviestijuoksuja.

Ruotsinkielisten koulujen Stafettkarnevalillla (siirryt toiseen palveluun)on historiaa vuodesta 1961 lähtien, joten Nordman ja Pääjärvi-Myllyaho uskovat, että suomenkielisten koulujen tapahtumallakin on edessä pitkä tulevaisuus.

– Täällä ei koskaan juosta yksin, vaan aina joukkueena. Yhdessä harjoitteleminen, valmistautuminen ja oleminen on se juttu, Pääjärvi-Myllyaho sanoo.

– Vakavaa urheilua on niin paljon, että tarvitaan tälläistä iloista urheilua myös, Nordman toteaa.

Ylen taltiointi on katsottavissa myös Yle Areenassa.

Kouluviestikarnevaalin kaksipäiväinen finaalitapahtuma järjestetään tänä vuonna Vaasassa.
Kouluviestikarnevaalin kaksipäiväinen finaalitapahtuma järjestetään tänä vuonna Vaasassa.Yle