Twin Peaks -kulttisarja sai ensi-iltansa Yhdysvalloissa: Agentti Cooper jatkaa kahvin juontia – juuri muuta ei paljastettu

Sarjan tähdet kerääntyivät kutsuvierasensi-iltaan ennen kuin Twin Peaks pyörähtää käyntiin kaapelikanavalla.

Näyttelijä Kyle MacLachlan ja ohjaaja David Lynch twin Peaks -sarjan uusien jaksojen ensi-illassa Los Angelesissa 19. toukokuuta.
Twin Peaks palaa televisioon 26 vuoden jälkeen.

Moni kulttisarja Twin Peaksin tähdistä kokoontui jälleen kerran yhteen, kun tv-sarjan uusien jaksojen ensi-iltaa juhlittiin näyttävästi Los Angelesissa perjantai-iltana.

1990-luvulla pyörineestä sarjasta tuttu näyttelijä Kyle MacLachlan esiintyi tilaisuudessa salamyhkäisenä. Näyttelijät eivät saa paljastaa mitään uusista jaksoista ennen kuin sarja pyörähtää käyntiin amerikkalaisella Showtime-kaapelikanavalla sunnuntaina.

FBI:n agentin Dale Cooperin roolissa jatkava MacLachlan uskalsi kertoa kuitenkin jotain uudesta tuotantokaudesta.

– Juomme kahvia ja se on pahuksen hyvää. Meillä on myös kirsikkapiirakkaa, MacLachlan totesi.

Twin Peaksin uudella tuotantokaudella nähdään myös sarjan ohjaajan David Lynchin luottonäyttelijä Laura Dern.

– Tällaista ei ole ennen nähty, ainakaan televisiossa, Dern hehkutti.

Hän muistutti, että tv-sarjojen tekijöillä on tänä päivänä samanlaisia taiteellisia vapauksia kuin 1970-luvun amerikkalaisella indie-elokuvalla.

– On hienoa saada David Lynch takaisin ohjaajana tällaiselle foorumille, jossa hänellä on vapaus luoda hyvin itsenäisesti asioita, Dern sanoi.

David Lynchin ja Mark Frostin alun perin yhdessä luoma tv-sarja sijoittuu kuvitteelliseen Twin Peaksin pikkukaupunkiin, jossa FBI:n agentti Cooper yrittää selvittää nuoren Laura Palmerin raakaa murhaa ja paikkakunnan ihmisiin liittyviä yliluonnollisia ilmiöitä.

Sarjan toinen luoja Mark Frost muistutti, ettei uusi sarja ole edellisen nostalginen jatke.

– Halusimme viedä sarjaa eteenpäin sekä kerronnallisesti että elokuvallisesti. Siksi David Lynch halusi ohjata uuden sarjan kaikki jaksot.

– Yleisö lopulta päättää, onnistuimmeko, Frost sanoi.

Twin Peaksin uusi tuotantokausi alkaa HBO Nordicilla 22.5.