Pohjois-Korea ampui ohjuksen Japaninmereen

Yhdysvaltojen mukaan ohjus lensi lyhyemmän matkan kuin edellisten kokeiden ohjukset.

Pohjois-Korea
Ohjus nousee savupilvestä mäkisessä maisemassa.
Pohjois-Korea julkaisi kuvan ohjuksen laukaisusta toukokuun puolivälissä tehdyn ohjuskokeen yhteydessä. Kuvushetki ei ole tiedossa.EPA

Pohjois-Korea on ampunut ohjuksen, joka lensi noin 500 kilometriä ja iskeytyi luultavasti Japaninmereen, Etelä-Korean asevoimat kertoo.

Ohjus laukaistiin Etelä-Korean mukaan sunnuntaina Pukchangin alueelta, joka sijaitsee lähellä Pohjois-Korean pääkaupunkia Pjongjangia.

Japanin mukaan ohjus ei luultavasti yltänyt sen aluevesille tai talousvyöhykkeelle eikä se vahingoittanut laivoja tai ilma-aluksia. Japani tuomitsi ohjuksen laukaisun YK:n päätöslauselman vastaisena.

Yhdysvaltojen mukaan ohjus oli keskimatkan ballistinen ohjus. Yhdysvaltojen mukaan nyt laukaistulla ohjuksella näyttää olevan lyhyempi kantomatka kuin edellisten kokeiden ohjuksilla.

Viikko sitten Pohjois-Korea laukaisi ohjuksen, joka lensi korkeammalle ja kauemmas kuin yksikään sen aiemmin laukaisema ohjus. Pohjois-Korean mukaan kyseessä oli uudentyyppinen ballistinen ohjus, joka pystyy kantamaan ydinkärkeä.

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump vaati kokeen jälkeen kovempia pakotteita Pohjois-Korealle. Myös Kiina, Venäjä ja Etelä-Korea tuomitsivat ohjuskokeen.

Pohjois-Korea vahvisti tehneensä ohjuskokeen

Maanantaina Pohjois-Korea vahvisti tehneensä onnistuneen ballistisen ohjuksen kokeen.

Pohjois-Korean uutistoimisto KCNA:n mukaan maan johtaja Kim Jong-un valvoi Pukguksong 2 -ohjyksen koetta. Uutistoimiston mukaan ohjukset ovat valmiita käytettäväksi sotilaallisiin tarkoituksiin.

Pukguksong 2 -ohjusten kantamaksi arvioidaan yli tuhat kilometriä.

Lähteet: AFP, AP, Reuters

Päivitetty 22.5. klo 01:15 Tieto Pohjois-Korean vahvistuksesta