Hyppää sisältöön

Sari Essayah: Hallitukseen on muodostumassa "jonkinlaista oppositiota" alkoholilain uudistuksessa

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja luopuisi itse koko alkoholilain kokonaisuudistuksesta, koska uskoo sen tuovan kansantaloudellisia haittoja.

Sari Essayah Kuva: Jarno Kuusinen / AOP

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja, lapinlahtelainen kansanedustaja Sari Essayah haluaisi romuttaa alkoholilain kokonaisuudistuksen.

Ylen Savo-Karjalan kansanedustajatentissä Essayah sanoi, että nykyistä vahvempien oluiden ja siidereiden myynnin salliminen ruokakaupoissa veisi pohjan sote-uudistuksessa tavoitelluilta säästöiltä.

– On kaavailtu, että sotessa saadaan kolmen miljardin säästöt niin sanotulta perusuralta. Jos alkoholilaki menee läpi, saamme unohtaa säästöt kokonaan, koska sillä on niin suuret kansantaloudelliset haittavaikutukset.

Essayah sanoo, että haittoja ovat tuoneet esiin kaikki alan asiantuntijat. Hän moittii lakia eteenpäin vienyttä hallitusta "harvinaisen kovapäiseksi."

– Mutta ehkä siellä on jonkinlaista oppositiota hallituksen sisällä muodostumassa. Siitä kertoo osittain se, että syksylle tämä on lykkääntymässä.

Sote- ja maakuntauudistuksessa Essayah kaipaa eduskunnalle tekemisen rauhaa eduskunnalle mittavassa uudistuksessa.

– Perustuslakivaliokunnasta on tullut signaalia, että he hädin tuskin pystyvät saamaan niitä valmiiksi ennen kesän istuntotaukoa ja sen jälkeen sosiaali- ja terveysvaliokunnan pitäisi alkaa mietinnön valmistelu. He eivät voi kirjoittaa mietintöä valmiiksi ennen kuin saavat perustuslakivaliokunnan näkemyksen.

.
.