Punainen viiva -ooppera esitetään ensi vuonna Kemin Tervahallilla – mukaan etsitään paikallisia laulajia

Aulis Sallisen oopperassa päärooleissa ovat mezzosopraano Virpi Räisänen ja baritoni Juha Kotilainen.

oopperat
Oopperaohjaaja Laura Åkerlund.
Teoksen ohjaa Helsingin Koomisen Oopperan johtaja, oopperaohjaaja Laura Åkerlund.Mikael Niemi.

Punainen viiva -oopperan kantaesityksestä tulee ensi vuonna kuluneeksi 40 vuotta ja Kemin kaupunginorkesteri tuo teoksen näyttämölle yhteistyössä alueen toimijoiden kanssa.

– Kyseessä on iso ponnistus ja kokonaisuus. Mukana on arviolta satakunta ihmistä, kuorot ja orkesteri mukaan lukien, kertoo kaupunginorkesterin intendentti Ville Mankkinen.

Ooppera on ajankohtainen, koska maailmalla kuten Suomessakin ihmiset liikkuvat synnyinseuduiltaan ja hakevat sosiaalisesti parempaa asemaa, sekä uutta identiteettiä ja rooliaan yhteiskunnassa, todetaan kaupunginorkesterin tiedotteessa.

Orkesteria johtaa Kemin kaupunginorkesterin taiteellinen johtaja, kapellimestari Erkki Lasonpalo ja teoksen ohjaa Helsingin Koomisen Oopperan johtaja, oopperaohjaaja Laura Åkerlund. Päärooleissa esiintyvät mezzosopraano Virpi Räisänen ja baritoni Juha Kotilainen.

Laulajia etsitään

Produktioon etsitään vielä solistisia laulajia. Koelaulu järjestetään lauantaina 23. syyskuuta Kemin Kulttuurikeskuksen Sointu-salissa. Täytettäviä rooleja ovat Puntarpää, Nuori pappi, Kaisa, Jussi, Tiina, Rovasti, Epra ja Pirhonen.

Koelauluun pitää valmistaa haluamastaan roolista pätkä, yksi vapaavalintainen aaria tai ote jostain 1940-luvun jälkeisestä teoksesta.

Punainen viiva esitetään Kemin Tervahallissa 23., 24. ja 26. maaliskuuta 2018. Lipunmyynti alkaa kesällä 2017.

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus