Leppävirran kuolonkolarin silminnäkijä: auto alkoi seilata jo kilometrejä ennen turmapaikkaa

Kaksi ihmistä menehtyi, kun tieltä suistunut auto upposi järveen Leppävirralla sunnuntaina. Kolarin syy on vielä epäselvä.

onnettomuudet
Kartta

Poliisi jatkaa edelleen Leppävirralla sunnuntaina tapahtuneen liikenneonnettomuuden tutkintaa. Leppävirtalainen pariskunta menehtyi onnettomuudessa auton suistuessa Heinävedentiellä sillan pengerkaiteeseen ja siitä penkereen kautta järveen.

Turma-auton takana ajanut todistaja on kertonut kuulusteluissa, että auton liikkuminen oli muuttunut epävarmaksi noin kolme kilometriä ennen tapahtumapaikkaa. Todistajan mukaan auto oli liikehtinyt kaistallaan sivusuunnassa sekä hiljentänyt vauhtiaan.

Todistajan havaintojen mukaan muuta poikkeavaa ajossa ei tapahtunut ennen onnettomuutta eikä auto ajanut ylinopeutta.

Auto vajosi nopeasti pinnan alle eikä todistajien mukaan uhrien pelastamiseksi ollut mitään tehtävissä.

Henkilöauto vaurioitui veteen syöksyssä niin ettei toinen ovi auennut ollenkaan. Pariskunta ei saanut veden paineen vuoksi avattua myöskään toista ovea. Auton tuulilasi meni onnettomuudessa särölle, mutta pysyi paikallaan.

Poikkeuksellisen onnettomuuden mahdollista syytä selvitetään vielä oikeuslääketieteellisillä tutkimuksilla. Turmassa menehtyi leppävirtalainen pariskunta, 58-vuotias nainen ja 60-vuotias mies.