1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. joukkoliikenne

Turkulaiset innoissaan uudesta vesibussilinjasta – keskustasta pääsee nyt Ruissaloon pikkurahalla tai bussikortilla

Ruissalon vesibussilinja liitettiin Turun seudulliseen joukkoliikenteeseen Föliin. Kippari uskoo edullisen linjan houkuttelevan reitille paljon matkailijoita.

Föli-vesibussi lähtee Ruissaloon Martinsillan pielestä. Kuva: Yle / Kalle Mäkelä

TURKU Turussa maanantaina aloittanut Föli-vesibussi on edullinen kulkupeli. Jos sattuu olemaan Föli-joukkoliikenteen kuukausikortti taskussa, sitä vilauttamalla pääsee Turun keskustasta Ruissaloon ilman lisämaksua.

Kertalippu ei sekään ole tyyris. Kolmen euron satsaus tarjoaa mukavan merimatkan Aurajoen varrelta historiallisen telakkamiljöön kautta vehreään Ruissaloon.

Turkulainen Antero Aaltonen osallistui maanantain ensimmäiselle lähdölle. Nelivuotias lapsenlapsi Isabella oli tullut vaarille kylään ja halusi hypätä laivan kyytiin.

– Tämä reissu tuli kuin tilauksesta, Aaltonen hehkuttaa.

Föli-vesibussin reitiltä avautuu uusi ja vanha Turku. Kuva: Yle / Kalle Mäkelä

Myös joukko nuoria äitejä oli päättänyt lähteä porukalla uutta reittiä katsastamaan.

– Matka on sujunut leppoisasti. Ruissalossa olemme iltapäivään asti. Leikitään ja välillä Kaius-poika voi ottaa päivänokoset, Katariina Raita pohti.

Maarit Hinkkanen on innokas pyöräilijä ja Ruissalon ystävä. Föli-vesibussi tuo uuden vaihtoehdon liikkumiseen.

– Voi pyöräillä Ruissaloon, ja vesibussi auttaa paluumatkalla. Ei tule sitten liikaa polkemista, Hinkkanen sanoo.

Jouni Suoranta oli tyytyväinen, että neitsytmatkalle tuli parisenkymmentä matkustajaa. Suoranta on aluksen kippari. Hän pitää reittiä antoisana.

Kuva: Kalle Mäkelä / Yle

Kokeilu kesäihmisille

Martinsillalta lähdetään jokea alas. Suomen Joutsenen ahterin vieressä on pysäkki, ja seuraava välietappi on Ruissalon telakalla. Päätepysäkki on Kansanpuistossa.

– Kyllä tästä tulee hauskaa tekemistä kesäihmisille, kaupunkilaisille ja turisteille, kippari Jouni Suoranta povaa.

Vesibussilinjan liittäminen osaksai Föli-liikennettä on tämän kesän kokeilu. Päätökset jatkosta tehdään myöhemmin. Ensimmäisen päivän tunnelmat enteilevät, että homma saa jatkoa.