1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ranska

Tv-juontajaa syytetään homojen nöyryyttämisestä Ranskassa – viranomaisille tulvii ennätysmäärä valituksia

Cyril Hanounan juontamasta tv-ohjelmasta on tehty yli 20 000 valitusta, kun koko viime vuonna ohjelmista valitettiin yhteensä 36 000 kertaa.

Ranska
Sateenkaarilippu, taustalla Bastiljin aukiolla sijaitseva Colonne de Juillet, heinäkuun pylväs, joka on pystytetty vuoden 1830 vallankumouksen uhrien muistoksi.
Etienne Laurent / EPA

Ranskassa radiota ja televisiota valvova viranomainen CSA on saanut ennätysmäärän valituksia viime torstaina esitetystä tv-showsta, joka on nostattanut syytöksiä homofobiasta ja homojen nöyryyttämisestä, kertovat ranskalaiset tiedotusvälineet.

Cyril Hanounan juontamasta ohjelmasta Touche pas à mon poste oli tullut maanantain illansuuhun mennessä yli 20 000 valitusta, kun koko viime vuonna ohjelmista valitettiin 36 000 kertaa, kertoo televisioyhtiö RTL. (siirryt toiseen palveluun)

Hanouna chattaili ohjelmassa homojen treffipalvelussa, jonne hän oli laittanut tekaistun ilmoituksen. Hanouna esiintyi urheilullisena biseksuaalina Jean-Joséna, kertoo muun muassa Ouest France -lehti. (siirryt toiseen palveluun)

Hanounan ja ilmoitukseen vastanneiden keskustelua seurasi yli miljoona katsojaa.

Cyril Hanouna
Cyril Hanouna kiistää ohjelmansa olleen homofobinen.AOP

Homoseksuaalien oikeuksia puolustavat järjestöt ovat tuominneet ohjelman homfobisena ja häpeällisenä ja vaativat CSA:lta toimia. (siirryt toiseen palveluun)

Hanouna kiistää ohjelmansa olleen homofobinen. Häntä on aiemminkin syytetty seksismistä ja homofobiasta.

Lue seuraavaksi