Herätys: Manchesterissa räjähdys, Venäjän ja Suomen lapsiasiavaltuutetut tapaavat ja Vaasan päivystyssairaala jälleen eduskunnassa

Lue tästä päivän uutisaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.

Aamukooste
Pelastustyöntekijöitä Manchester Arenan edustalla.
Pelastustyöntekijöitä Manchester Arenan edustalla.AFp / Lehtikuva

Pommi-isku konsertissa Manchesterissa

Ainakin 19 ihmistä on kuollut ja kymmeniä loukkaantunut myöhään eilen illalla tapahtuneessa välikohtauksessa Manchesterissa järjestetyssä konsertissa. Silminnäkijät ovat kuvailleet kovaa pamausta tapahtumapaikalla. Lue lisää.

Poliisi on antanut tapahtumista vielä hyvin vähän tietoja. Se kertoo kuitenkin tutkivansa tapausta terrori-iskuna. Yle seuraa Machesterin tapahtumia hetki hetkeltä.

Suomen ja Venäjän lapsiasiavaltuutetut tapaavat

Anna Kuznetsova
Anna Kuznetsova Alexander Shcherbak / AOP

Suomen lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila ja Venäjän lapsiasiavaltuutettu Anna Kuznetsova tapaavat Helsingissä ja keskustelevat kahdenvälisen yhteistyön rakentamisesta. Kuznetsova vierailee Suomessa kolmen päivän ajan.

Vierailuohjelmassa on tutustuminen Suomen turvakotitoimintaan, lasten ja perheiden terveyden edistämiseen ja lastensuojeluun. Ohjelmaan kuuluu myös tutustuminen muun muassa Uspenskin katedraaliin.

Eduskunta keskustelee jälleen Vaasan päivystyssairaalasta

Vaasan keskussairaalan päivystys.
Malin Hulkki / Yle

Eduskunta keskustelee jälleen tiistaina sairaanhoidon laajan päivystyksen sairaaloiden sijoittamisesta Pohjanmaalla ja Vaasassa, nyt kansalaisaloitteen vuoksi.

Eduskunta äänesti viime joulukuussa, että sairaanhoidon laajan päivystyksen sairaala sijoitetaan Seinäjoelle, mutta ei Vaasaan. Tiistaina eduskunta käy kansalaisaloitteen perusteella keskustelun ehdotuksesta sijoittaa laajan päivystyksen sairaala myös Vaasaan. Kansalaisaloitteessa vaaditaan, että laajan ympärivuorokautisen päivystyksen luetteloa täydennetään Vaasan sairaanhoitopiirillä.

Eduskunnan istunnot näkyvät suorana Yle Areenassa.

Kiitotieremontti nostaa lentomelua Helsinki-Vantaan lähettyvillä

Helsinki-Vantaan lentokentän kiitotie 2 suljetaan liikenteeltä tulevana maanantaina peruskorjauksen ajaksi. Tämä vaikuttaa lentokoneiden lasku- ja noususuuntiin ja lisää lentomelua kesäkuukausina etenkin Järvenpään, Tuusulan ja Keravan suunnissa.

Pitkällä aikavälillä lentomelua on kuitenkin pystytty vähentämään Helsinki-Vantaan ympäristössä merkittävästi muun muassa optimoimalla kiitoteiden käyttöä ja lentoreittejä sekä muuttamalla lentokoneiden lähestymistapoja.

Trump vierailee Länsirannalla

Kuusikko seisoo lentokoneen portaiden edessä. Taustalla muita ihmisiä.
Donald ja Melania Trump poseeraavat yhdessä Israelin presidentin Reuven Rivlinin ja tämän vaimon Nehama Rivlinin (pariskunta vasemmalla) sekä pääministeri Benjamin Netanjahun ja tämän vaimon Sarah Netanjahun kanssa Tel Avivin lentokentällä.Jim Hollander / EPA

Lähi-idässä vieraileva Yhdysvaltain presidentti Donald Trump tapaa tänään palestiinalaisten johtajan Mahmoud Abbasin. Trump on sanonut, että hän haluaa neuvotella aiempaa paremman sopimuksen Israelin ja palestiinalaisten välille. Myöhemmin päivällä Trump vierailee Holokaust-museossa ja pitää puheen Israelin kansallismuseossa. Lue lisää.

Poutasää jatkuu suuressa osassa maata

Sää on laajalti poutainen. Keski-Suomessa ja Pohjois-Lapissa voi sadella. Lämpötila voi korkeimmillaan kohota pariinkymmeneen asteeseen. Lapissa lämpöä on muutama aste. Lue tarkemmin säästä Ylen sääsivuilta.