1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Manchester

Poliisi: Manchesterissa 22 ihmistä kuollut popkonsertissa

Poliisi tutkii Manchester Arena -konserttihallin tapahtumia mahdollisena terroristisena tekona.

Uutisvideot: Poliisi partioi lähellä Manchester Arenaa iskun jälkeen
Uutisvideot: Poliisi partioi lähellä Manchester Arenaa iskun jälkeen
Poliisi sai tiedon Manchester Arenalla tapahtuneesta räjähdyksestä maanantai-iltana kello 22.36 paikallista aikaa. Kuva: EPA/NIGEL RODDIS

Luoteis-Englannissa Manchesterissa ainakin 22 ihmistä on kuollut konsertissa tapahtuneessa välikohtauksessa. Uhrien määrä on noussut aamun aikana yhdeksästätoista 22:een.

Manchester Arenalla esiintyi myöhään illalla amerikkalaislaulaja Ariana Grande, jonka konsertti keskeytyi, kun sadat ihmiset pyrkivät ulos konserttihallista. Silminnäkijät ovat kertoneet pamauksesta tai pamauksista.

Suur-Manchesterin poliisi kertoi aamuyöllä päivittämässään tiedotteessaan, että poliisi sai hälytyksen maanantai-iltana kello 22.35 Manchester Arenalle sen jälkeen, kun konserttihallin aulasta oli kuulunut räjähdys.

"Tällä hetkellä 19 ihmisen on vahvistettu kuolleen ja noin 50 on loukkaantunut. Loukkaantuneita hoidetaan kuudessa sairaalassa Suur-Manchesterin alueella", kertoo poliisi aamuyöllä julkaisemassaan tiedotteessa.

Poliisi kertoo tutkivansa tapahtunutta tällä hetkellä terroristisena tekona, kunnes tapahtuneen taustoihin saadaan varmuus.

Sisältöä ei voida näyttää

Ylen palveluissa voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkista evästeasetuksesi, jos haluat säätää sisältöjen näkymistä Ylen palveluissa. Tarkistamalla evästeasetuksesi voit vaikuttaa näkemääsi sisältöön sivuillamme.

Katso sisältö Twitterissä

Toistaiseksi ensimmäisen räjähdyksen aiheuttajasta ei ole tietoa, mutta poliisi ilmoitti räjäyttävänsä kontrolloidusti jotakin katedraalin puistossa. Myöhemmin poliisi tviittasi, että hallitusti räjäytetty esine oli hylätty vaate eli ei mitään epäilyttävää. Britannian yleisradioyhtiön BBC kertoi aiemmin yöllä, että poliisi oli löytänyt epäilyttävän esineen läheltä Arenan räjähdyspaikkaa.

Konsertissa paljon lapsia

Twitteriin lähetetyissä videoissa näkyy aseistautuneita poliiseja ja lukuisia ambulansseja. 

Sosiaalisessa mediassa tapahtuma aiheutti aamuyön tunteina suurta hämmennystä ja huolta, koska poliisi ei kertonut Manchester Arenan tapahtumista juurikaan mitään. Konserttiyleisössä on ollut paljon lapsia, jotka ovat nyt eksyneet vanhemmistaan. Lapsia on pyritty kokoamaan lähistöllä sijaitsevaan hotelliin odottamaan huoltajiaan.

Lähteet: Reuters, AFP