Lounais-Suomen kansanedustajat hoputtavat hallitusta: "Vt 8:n pullonkaulat purettava"

Laitilan ja Eurajoen risteysremontit maksaisivat 40 miljoonaa euroa.

Eurajoki
valtatie_8
Yle

Valtatie 8:n liikenteelliset pullonkaulat ovat vakava este alueen talouskasvun kannalta. Yle Lounais-Suomen kyselyyn vastanneet kansanedustajat ovat liikuttavan yksimielisiä asiassa.

Mielipiteensä kertoi 17 parlamentaarikkoa. Kaikki ovat valmiita vaikuttamaan jatkorahoituksen turvaamiseksi.

– Liikenne tulee olemaan mittavaa. Alihankintaketjut pitenevät ja ihmisten tulee päästä matkustamaan turvallisesti. Yhteydet erityisesti rannikolle ja sisämaahan pitää laittaa mahdollisimman nopeasti kuntoon, jotta ne edistävät talouskasvua. Uskon, että positiivinen rakennemuutos nähdään koko Suomen mahdollisuutena, Olavi Ala-Nissilä (kesk.) toteaa.

Laitila ja Eurajoki kärkikohteina

Kärkikohteita ovat Laitilan ja Eurajoen risteysjärjestelyt. Eritasoratkaisujen toteutus maksaisi yhteensä noin 40 miljoonaa euroa.

Aikataulun osalta kansanedustajien kannat vaihtelevat. Eeva-Johanna Eloranta (sd.) ei pidä todennäköisenä, että kasitie saisi nopeasti jatkorahoitusta, kun Raisio–Nousiainen-välin nelikaistaistaminen valmistui vasta hiljakkoin. Jaana Laitinen-Pesola (kok.) korostaa, että ainakin suunnittelu pitäisi saada valmiiksi kuluvan vaalikauden aikana.

– Rakentamisen aikataulua on hankalampi arvioida, koska rahoitusta ei vielä ole. Vaikuttamista asian positiiviseksi ratkaisuksi tehdään kuitenkin jatkuvasti kaikille oleellisille tahoille, jotka asiaan voivat vaikuttaa.

*Kauko Juhantalo *(kesk.) väläyttää erityisrahoituksen tarvetta.

– En vielä uskalla sanoa, saadaanko rahaa. Asiasta täytyy käydä neuvotteluja ja vaikutan asiaan valtiovarainvaliokunnassa ja hallituksen suuntaan. Tielle täytyisi saada erityisrahoitusta.

Olavi Ala-Nissilä on edustajien toiveikkaimmasta päästä. Hän uskoo suunnitellun alkavan pian.

– Suunnittelu pitää saada tänä vuonna liikkeelle. Siinä tahtoo mennä pari vuotta aikaa. Sitten 2020, toivottavasti jo 2019 päästään rakentamaan. Koska suunnittelu on jostakin syystä viivästynyt, se vie aina aikansa.