Savon Kuituverkon toimitusjohtaja perui eroaikeensa

Yhtiön hallitus kokoontui tiistaina ja pyysi toimitusjohtajaa jatkamaan tehtävässään. Hallitus myös vahvisti, että yhtiö hakeutuu yrityssaneeraukseen.

Valokuituverkot
Savon kuituverkon toimitusjohtaja Pekka Laukkarinen
Pekka Laukkarinen perui irtisanoutumisaikeensa.Toni Pitkänen / Yle

Talousvaikeuksissa olevan laajakaistayhtiö Savon Kuituverkon toimitusjohtaja on perunut eroaikeensa. Savon Sanomat kertoi viikonloppuna (siirryt toiseen palveluun), että toimitusjohtaja Pekka Laukkarinen aikoo irtisanoutua ja että hän jatkaisi yhtiön palveluksessa vielä kolme kuukautta.

Savon Kuituverkon hallitus kokoontui tiistaina ja pyysi Laukkarista perumaan irtisanoutumisaikeensa. Hallitukselle valitun uuden puheenjohtajan, leppävirtalaisen Pekka Nykäsen mukaan Laukkarinen suostui hallituksen pyyntöön.

Hallitus myös vahvisti yhtiökokouksen aiemman linjauksen, että Savon Kuituverkko Oy hakeutuu yrityssaneeraukseen. Sen tavoitteena on tervehdyttää ylivelkaantuneen yhtiön taloutta takaisinmaksuohjelmalla. Pohjois-Savon käräjäoikeuden on vielä vahvistettava yhtiön pääsy saneerausmenettelyyn.

Nykäsen mukaan samalla kuitenkin pohditaan koko ajan muita rahoitusratkaisuja kuituverkkoyhtiön pelastamiseksi. Savon Sanomien mukaan omistajakunnat voivat menettää mahdollisessa konkurssissa noin neljän miljoonan euron panostukset.

Savon Kuituverkkoyhtiön omistajia ovat kaikki muut Pohjois-Savon kunnat paitsi Rautavaara. Yritys on rakentanut valokuituverkkoa noin puoleen sen omistajakunnista. Rautavaaran oma tietoverkko-osuuskunta on jo yrityssaneerauksessa.

Yhtiön toimitusjohtaja Pekka Laukkarinen kertoi Ylelle viime vuoden lopulla, että yhtiön talousvaikeuksien takana ovat suuret lainanhoitokustannukset. Yhtiön tuotto ei riitä kattamaan lainakuluja.