1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Roger Moore

Bond-kaarti muistelee Roger Moorea: "Bondini on poissa"

Sir Roger Mooren kuolema on koskettanut monia hänen kanssaan työskennelleitä ja hänet tunteneita. Viihdemaailman edustajat ovat julkaisseet muistojaan ja tuntojaan Mooresta sosiaalisessa mediassa.

Roger Moore
Sir Roger Moore.
Ken McKay / AOP

Näyttelijöille Jane Seymourille, Britt Eklandille, Tanya Robertsille ja Maud Adamsille Sir Roger Moore vaikuttaa olleen se ainoa oikea James Bond.

Mooren kanssa 007-elokuvissa näytelleet naiset muistelevat etenkin Mooren huumorintajua ja ilkikurisuutta.

Jane Seymour näytteli tarot-ennustaja Solitairea Bond-elokuvassa Elä ja anna toisten kuolla vuonna 1973.

"Olen murtunut saatuani kuulla Roger Mooren poismenosta. Bond-tyttönä olin ensimmäisessä suuressa roolissani ja se oli uutta ja pelottavaa. Roger Moore piti kädestäni ja opasti minut läpi jokaisen kohtauksen. Hän opetti minulle työmoraalia ja nöyryyttä. Hän oli kaikille hauska, kiltti ja huomaavainen, ja hän opetti minulle millainen elokuvatähden tulee olla. Hän teki koko elämänsä työtä Unicefissa ja opetti minulle ihmisyyden todellisen tarkoituksen. Hän oli minun Bondini", kirjoitti näyttelijä Jane Seymour ystävästään.

Myös Tanya Roberts muisteli Twitterissä Moorea. Kaksikko näytteli vuonna 1985 valmistuneessa 007 ja kuoleman katse -elokuvassa.

"Olen niin pahoillani kuullessani tänään Rogerin kuolemasta. Meillä oli hauskaa työskennellessämme yhdessä. Hänellä oli aina jokin vitsi kerrottavanaan ja oli ilo työskennellä hänen kanssaan. Hän oli mahtava tyyppi", Roberts muistelee.

Ruotsalaistähti Britt Ekland kommentoi Mooren kuolemaa sanomalehti Aftonbladetille. Hänet muistetaan roolistaan Mary Goodnightina Bond-seikkailussa 007 ja kultainen ase.

– Minun Bondini on poissa. Olen täynnä surua. Roger oli Bondin symboli, vitsikäs, hienostunut, elegantti ja hauska. Lepää rauhassa, Ekland sanoi edustajansa välityksellä.

Aftonbladetin mukaan myös kahdessa Bond-elokuvassa näytellyt Maud Adams on esittänyt surunvalittelunsa.

– Kaikki rakastivat Rogeria ja olemme kaikki surullisia. Olen ikuisesti kiitollinen ajasta jonka saimme viettää yhdessä, Adams sanoi tiedotteessaan.

Ruotsalaisella näyttelijä Dolph Lundgrenilla on niin ikään lämpimiä muistoja vastanäyttelijästään. Lundgren näytteli 007 ja kuoleman katse -elokuvassa lihaskimppuista pahista, Venziä.

– Roger Moore oli uskomaton mies (...) Hän tuprutteli sikaria lounaalla Pinewoodin studioilla ja tapasi pistäytyä pöydässäni toteamassa "Dolph on suurempi kuin Tanska", Lundgren muisteli edustajansa välityksellä.

Myös useat muut viihdemaailman tähdet ovat ilmaisseet surunsa Sir Roger Mooren kuolemasta. Moore menehtyi syöpään tiistaina Sveitsissä 89-vuotiaana.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lue seuraavaksi