Moottoripyöräkerholaisia epäillään törkeästä pahoinpitelystä ja törkeän kiristyksen yrityksestä – juttu syyteharkintaan

Tutkinnanjohtajan mukaan asiaa käsiteltäneen kesän alkupuolella.

Cannonball MC
cannonball, moottoripyöräjengi, jengi
Cannonball MC:n kerhotila HelsingissäItä-Uudenmaan poliisi

Helsingin poliisi on saanut Cannonball MC -moottoripyöräkerhoa koskevan esitutkinnan valmiiksi.

Maaliskuussa aloitettu esitutkinta liittyy aiemmin Helsingin poliisilaitoksen tutkimaan laajaan Cannonball MC -kerhon jäseniä koskevaan verorikoskokonaisuuteen, joka niin ikään on syyteharkinnassa.

Nyt valmistuneessa esitutkinnassa on kyse näihin aikaisempiin rikosepäilyihin liittyvistä kerhon jäsenten erimielisyyksistä.

– Poliisi on tutkinut asiaa muun muassa törkeänä pahoinpitelynä ja törkeän kiristyksen yrityksenä. Esitutkinnan aikana epäiltyjen hallusta takavarikoitiin muun muassa kolme käsiasetta, useita satoja patruunoita ja pienehköjä huumausaine-eriä, sanoo tutkinnanjohtaja ja rikostarkastaja Petri Rainiala tiedotteessa.

Osallisuudesta rikoksiin epäillään yhdeksää CMC Cannonball -kerhon täysjäsentä, joista viisi on edelleen vangittuina.

Epäilty pahoinpitely on tapahtunut tammikuun alussa ja törkeän kiristyksen yrityksen epäillään jatkuneen siihen saakka, kunnes epäillyt otettiin kiinni maaliskuun loppupuolella.

Asia siirtyy syyteharkintaan Helsingin kihlakunnan syyttäjänvirastoon, ja sitä käsiteltäneen tutkinnanjohtajan mukaan kesän alkupuolella.

Helsingin poliisi teki maaliskuussa yhdessä Espoon poliisin kanssa useita kotietsintöjä moottoripyöräkerho Cannonballin tiloihin. Operaatiossa ratsattiin Cannonballin kerhotila Helsingin Alppilassa sekä useita yksityisasuntoja eri puolilla Uuttamaata.