Turvatyynyt myös auton ulkopuolelle? Japanilainen autonvalmistaja: "Suojaa jalankulkijoita" – Katso video

Japanilainen autonvalmistaja Subaru esitteli toimittajille henkilöautoa, jonka tuulilasin alareunasta pompsahtaa konepellin päälle hempeänpunaisten turvatyynyjen rivistö.

Ulkomaat
Subarun ulkopuoliset turvatyynyt.

Turvatyynyihin auton sisäpuolella on jo totuttu niin ohjauspyörässä kuin vaikka ovissakin, mutta Subaru on keksinyt laittaa niitä myös auton ulkopuolelle.

Tyynyillä voidaan suojata erityisesti senioriväestöön kuuluvia jalankulkijoita, joille sattuu paljon yhteentörmäyksiä autojen kanssa, valmistaja kertoo.

Jalankulkijoiden onnettomuudet ovat lähes puolittuneet kymmenessä vuodessa, mutta kuolemantapausten määrä on pysynyt korkeana, paljastavat Japanin poliisin tilastot.

– Jalankulkijoiden kuolemaan johtaneita onnettomuuksia sattuu Japanissa paljon, erityisesti senioriväestölle ja ilta-aikaan, sanoo Subarun tutkimus- ja kehitysosaston johtaja Toshiya Furukawa uutistoimisto Reutersille.

Subarun johtaja pitää tilannetta seurauksena japanilaisväestön ikääntymisestä.

Korin kovia pintoja pehmentävät tyynyt kaikkiin autoihin?

Subarun johtaja kertoo, etät yhtiö haluaisi varustaa kaikki mallinsa vastaavilla tyynyillä, mutta se vaatisi autoihin erilaisen pohjalevyn.

Toistaiseksi ulkopuoliset turvatyynyt löytyvät vasta yhdestä uudesta mallista, Subaru XV:stä, jota myydään Japanissa. Subaru ei kerro, onko yhtiö miettinyt autojen vuoraamista ulkopuolelta turvatyynyin laajemminkin kuin vain tuulilasin kohdalta.

Turvatyynyt ovat viime aikoina puhuttaneet automaailmaa myös toisella tapaa. Japanilainen turvatyynyvalmistaja Takata joutui hiljattain lähettämään takaisinkutsun 46 miljoonan turvatyynyn takia maailmanlaajuisesti niissä esiintyneiden vakavien ongelmien vuoksi muun muassa Yhdysvalloissa.

Reuters