Valtuustoryhmät pääsivät Tampereella sopuun luottamuspaikoista

Apulaispormestarien nimet selviävät myöhemmin.

kuntapolitiikka
Atanas Aleksovski
Luottamuspaikkaneuvotteluja johti demarien Atanas Aleksovski.Yle

Valtuustoryhmät ovat päässeet sopuun Tampereen kaupungin luottamushenkilöpaikkojen jaosta. Pormestariohjelma julkistettiin maanantaina. Apulaispormestarien nimiä ei ole vielä julkistettu.

Tässä vaiheessa selvää on se, että demarien Lauri Lylystä tulee Tampereen uusi pormestari. Apulaispormestarien paikat jakaantuvat kokoomukselle, demareille ja vihreille.

Kokoomus saa myös valtuuston puheenjohtajuuden. Puheenjohtajan nuijaa on soviteltu vahvimmin nykyisen pormestarin Anna-Kaisa Ikosen käteen. Valtuuston varapuheenjohtajuudet menevät demareille, vihreille ja vasemmistoliitolle.

Kaupunginhallitusta johtaa pormestari Lyly, varapuheenjohtajuudet menevät kokoomukselle, vihreille ja sdp:lle.

Paikkaneuvotteluja vetänyt demarien ryhmäpuheenjohtaja Atanas Aleksovski sanoo olevansa tyytyväinen nyt aikaan saadusta kokonaisuudesta sekä neuvotteluilmapiiristä.

Vihreät eivät saaneet paikkajaossa läpi omia tavoitteitaan, mutta heillekin nyt neuvoteltu jako kelpaa. Vihreä ryhmä ilmoitti tänään keskiviikkona sitoutuvansa pormestariohjelmaan.

– Emme saavuttaneet ensisijaista paikkatavoitettamme, mutta saimme pormestariohjelmaan mukaan meille kaikki tärkeimmät tavoitteet, joita haluamme olla mukana edistämässä. Tämä kokonaisuus ratkaisi päätöksemme lähteä mukaan. Lisäksi vihreiden vaalivoitto ja paikkamäärän kasvu tarkoittaa lukuisia uusia luottamustehtäviä keskeisissä päätöksentekoelimissä, summaa valtuustoryhmän puheenjohtaja Anna-Kaisa Heinämäki.