Halla-aho ja Terho tiukentaisivat turvapaikanhakijoiden valvontaa hakemuskäsittelyn aikana

Perussuomalaiset Jussi Halla-aho ja Sampo Terho kohtasivat A-studion tentissä keskiviikkona.

turvapaikanhaku
Jussi Halla-aho ja Sampo Terho
Nykyinen perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho ja Sinisen tulevaisuuden Sampo Terho kuvattuna ennen puolueen hajoamista.Jarno Kuusinen / AOP

Unkarissa turvapaikanhakijat otetaan säilöön pakolaiskeskuksiin turvapaikkahakemuksen käsittelyn ajaksi. Tämä malli sai kannatusta perussuomalaisten Sampo Terholta ja Jussi Halla-aholta, jotka vierailivat A-studiossa keskiviikkona.

Molemmat puheenjohtajaehdokkaat myös sanoivat, että ajaisivat mallia Suomeen.

– Vangitaan on voimakas sana, mutta meidän täytyy olla hyvin perillä siitä, missä hakijat ovat. Tänne ei voi jäädä maleksimaan sen jälkeen, kun on kielteisen turvapaikkapäätöksen saanut, koska silloin nimenomaan syntyy turvallisuusriski, sanoi Terho.

– Mielestäni on perusteltua, että kaikki turvapaikanhakijat otetaan säilöön ensinnäkin turvapaikkahakemusten käsittelyn ajaksi ja etenkin sen jälkeen kun turvapaikkahakemus on käsitelty ja hylätty, sanoi Halla-aho.

Molemmat ehdokkaat olisivat myös valmiita rikkomaan kansainvälisiä sopimuksia, jos vuoden 2015 turvapaikanhakijoiden tulo toistuisi.

– Suomen pitäisi täysin kategorisesti kieltäytyä vastaanottamasta turvapaikkahakemuksia, jotka tulevat turvallisista maista eli tässä tapauksessa Ruotsista ja kaikkien EU-maiden pitäisi tehdä samalla tavalla. Oikeus hakea turvapaikkaa ei tarkoita oikeutta, että kenellä tahansa on oikeus valita maa, josta hän hakee turvapaikkaa. hakea turvapaikkaa mistä tahansa maasta, Halla-aho sanoi.

– On päivän selvää, että jos ei haeta pelkkää fyysistä turvaa vaan myös sosiaalista turvaa. -- Olen itse jopa ehdottanut, että meidän pitäisi palauttaa Ruotsista turvapaikkaa hakeneet takaisin Ruotsiin, koska Ruotsi on turvallinen maa, Terho totesi.