Salama sytytti Savonlinnan tuomiokirkon tornin palamaan

Etelä-Savon pelastuslaitos sai ilmoituksen torstaina hieman neljän jälkeen iltapäivällä.

Etelä-Savo
kartta
Yle Uutisgrafiikka

Salama sytytti torstaina Savonlinnan tuomiokirkon kellotornin palamaan. Palo saatiin kuitenkin nopeasti sammumaan. Ensimmäinen hälytys tuli neljän jälkeen iltapäivällä. Palo, joka oli noin kolmenkymmenen metrin korkeudessa kellotornissa, saatiin sammutettua nostolava-auton avulla. Paloa oli sammuttamassa useita yksiköitä.

– Alustavan arvion mukaan vahingot jäävät melko pieniksi. Taloudellisia vahinkoja en alkuunkaan osaa arvoida, päivystävä palomestari Eero Aho Etelä-Savon pelastuslaitokselta arvioi.

Ulkopuolisille ei ole ollut vaaraa tulipalosta, mutta monet ihmiset ovat saapuneet tarkkailemaan tulipalon sammuttamista.

– Se voi joskus jopa hankaloittaa pelastustyötä. Varsinaista paloa ei ole enää mutta salamaniskussa on aina se vaara, että palo lähtee sähköjohtoja pitkin muualle rakennukseen, kertoo palomestari.

Kirkon rakenteet on saatu tarkastettua. Palo on saatu rajattua kellotorniin.

– Liikenteelle ei ole ollut vaaraa mutta liikenne Sotilaspojankadulla on pysäytetty kokonaan. Leviämisvaaraa ei tällä hetkellä ole. Kirkon tornin ylimmät kattorakenteet palavat vielä.