1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Aamukooste

Herätys: Trumpin vävy Venäjä-tutkinnassa, Ramadanin vaikutukset lakkiaisiin ja sää viilenee

Lue tästä päivän uutisaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump kuvattuna vävynsä, presidentin neuvonantaja Jared Kushnerin kanssa Italian valtiovierailunsa aikana Roomassa 24. toukokuuta. Kuva: Ettore Ferrari / EPA

Trumpin vävyn Venäjä-suhteet tutkinnassa

Yhdysvaltain liittovaltion poliisi FBI tutkii presidentti Donald Trumpin vävyn Jared Kushnerin yhteyksiä venäläisiin, kertovat amerikkalaiset tiedotusvälineet. Kushner on myös yksi presidentin neuvonantajista. Valkoisen talon mukaan Kushnerilla ei ole mitään peiteltävää.

Kun ylioppilasjuhlat osuvatkin paastoaikaan

Ramadan eli muslimien paastokuukausi alkaa huomenna lauantaina. Tänä vuonna Ramadan osuu lakkiaisviikonloppuun, mikä vaikuttaa monen juhlintaan. Tapasimme kaksi tämän kevään ylioppilasta, jotka kertovat, kuinka he aikovat yhdistää valkolakkijuhlat ja paaston.

Kuva: Ilkka Klemola / Yle

Yhdysvaltain johtaman liittouman ilmaiskut tappoivat siviilejä Syyriassa

Syyriassa ainakin 35 siviiliä kuoli Yhdysvaltain johtaman liittouman ilmaiskuissa torstaina, kertoo Syyrian sotaa tarkkaileva järjestö. Iskut tehtiin äärijärjestö Isisin hallitsemaan Mayadeenin kaupunkiin. Tarkkailujärjestön mukaan suuri osa kuolleista on Isisin taistelijoiden sukulaisia.

Sää viilenemässä

Ennusteen mukaan perjantaina puhaltaa koko maassa kylmä pohjoistuuli. Päivä on melko aurinkoinen ja poutainen, mutta iltapäivällä tulee etelässä paikoitellen sadekuuroja. Lapissa räntäkuurot ovat mahdollisia.

Lauantaina pilvisyys lisääntyy ja lännessä tulee kuurosateita. Sunnuntaiksi virtaa lounaasta lämmintä ilmaa. Maan keskiosissa on sateista ja pohjoisessa jatkuu viileä sää.

Tarkemmat säätiedot löytää osoitteesta yle.fi/saa.

Sääkartta perjantaille 26. toukokuuta. Kuva: Yle