1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. FBI

Mediat: FBI tutkii Jared Kushnerin kytköksiä Venäjälle

Yhdysvaltain presidentin vävyn yhteyksiä tutkitaan niiden laajuuden ja luonteen takia.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin vävy, presidentin neuvonantaja Jared Kushner kuvattuna Valkoisen talon edustalla 24. huhtikuuta. Kuva: Brendan Smialowski / AFP

Yhdysvaltain presidentin vävy Jared Kushner on FBI-tutkinnan alaisena Venäjä-tutkimuksessa, kertoo NBC News. (siirryt toiseen palveluun) Kushner on myös yksi presidentin neuvonantajista.

Yhdysvaltalaisten virkamiesten mukaan tutkijat uskovat, että Kushnerilla on merkittäviä tietoja koskien FBI:n tutkimusta. Tutkittavana on Kushnerin kanssakäyminen venäläisten kanssa.

Washington Post kirjoittaa (siirryt toiseen palveluun), että Kushnerin yhteyksiä venäläisten kanssa tutkitaan niiden laajuuden ja luonteen takia.

Kushner on aiemmin ollut muun muassa Yhdysvaltain senaatin tiedusteluvaliokunnan kuultavana Venäjä-yhteyksistään. Valkoinen talo on vakuutellut, että Kushnerilla ei ole mitään peiteltävää toimissaan.

Presidentti Trump erotti FBI:n johtajan James Comeyn yllättäen kesken kauden toukokuun alussa. Erottaminen herätti tyrmistystä Yhdysvalloissa, sillä FBI tutkii parhaillaan Trumpin ja Venäjän mahdollisia vaalikampanjan aikaisia kytköksiä.