Hyppää sisältöön

Norppaliven suosio nousi ennätyslukuihin – 2,2 miljoonaa kävijää 2,5 viikossa

Saimaannorpan elämää tunnetuksi tekevä WWF:n livekamera on kerännyt katsojia ympäri maailmaa.

saimaannorppa
Pullervoksi ristitty saimaannorppa viihtyi välillä todella hyvin kuvauskivellä.

Erittäin uhanalainen saimaannorppa nousee keväisin karvanvaihtoaikaa luodoille ja rantakallioille lekottelemaan. Maailman luonnonsäätiön WWF:n, Itä-Suomen yliopiston ja luontokuvaaja Juha Taskisen yhteistyönä toteuttama Norppalive-kuvapalvelu (siirryt toiseen palveluun) otettiin käyttöön ensimmäisen kerran keväällä 2016.

Neljässä viikossa norpan elämää seurasi hieman reilut kaksi miljoonaa katsojaa. Tänä vuonna palvelun suosio on kasvanut kovaan tahtiin. Perjantaina palvelu oli tavoittanut yli 2,2 miljoonaa seuraajaa.

– On tämä aivan huikea määrä, vaikka numerollista tavoitetta emme olleet asettaneet, WWF:n tiedottaja Joonas Fritze kertoo.

Palvelun ylivoimaisesti suosituin päivä oli viime viikon lauantai, kun norppa nousi ensimmäistä kertaa kivelle kellottelemaan. Ensimmäisen viikon ajan norpan oli nähty vain sukeltevan livekiven ohi.

– Myönnän, että helpotti isosti, kun Pullervo nousi juuri tälle kivelle, missä kamera on. Siitä ei voinut olla tietenkään etukäteen varmaan.

Edelliskeväänä tutuksi tullut, Pullervoksi ristitty yksilö on palkinnut seuraajansa nousemalla kivelle lauantaista jälkeen joka päivä torstai pois lukien. Pisimmillään uros on köllötellyt kivellä 12 tuntia.

Joonas Fritzen mukaan palvelun kansainvälinen suosio on ollut erityinen ilon aihe. Muun muassa New York Times ja Washington Post ovat raportoineet Pullervon edesottamuksista.

Saimaannorppa on ainoastaan Saimaalla elävä hyljelaji. Viimeisimmän, vuoden 2016 laskennan perusteella Saimaan sokkeloisilla selkävesillä elelee 360 norppaa.

.
.