Keurusselän hotellista tarjottu 800 000 euroa – konkurssipesän kiinteistöjen huutokauppa päättyy maanantaina

Hotelli Keurusselän kiinteistöjen nettihuutokauppa on loppusuoralla. Kiinteistöistä on tähän mennessä tehty kymmenen tarjousta, joista suurin tarjous on 800 000 euroa. Hotelli on toiminnassa, sitä operoi vuokralainen.

huutokauppa
Hotelli Keurusselän matto
YLE Keski-Suomi

Kaikki tarjoukset on tehty huhtikuun puolella. Keurusselän nettihuutokauppa (siirryt toiseen palveluun) jatkuu maanantaihin 29. toukokuuta kello 13 saakka. Myynnissä on 6,3 hehtaarin kokoinen hotellialue järven rannassa ja kuusi erillistä kiinteistöä. Vanhin rakennuksista on 1930-luvulta ja uusimmat 1970-luvulta.

Alueen suurin rakennus on 1974 valmistunut päähotelli, joka rakennettiin uudelleen vuoden 1978 tulipalon jälkeen. Useasti laajennetun hotellin kerrosala on nyt noin 5800 neliömetriä. Hotellissa on 94 hotellihuonetta, ravintola- ja kokoustiloja sekä sauna- ja kylpylä-osastot uima-altaineen.

Vuonna 1949 valmistuneen ja pariin kertaan peruskorjatun vanhan lomahotellin kerrosala on 1500 neliömetriä. Lisäksi alueelta löytyy kesäkahvila, rantasaunoja ja lämpökeskus. Rakennusten kerrosala on yhteensä noin 8 000 neliömetriä.

Hotelli Keurusselän vastaanotto
Loma-Keuruu Oy:n vuokrasopimus on voimassa ensi syksyyn saakka.YLE Keski-Suomi

Kiinteistöt myydään yhdessä

Ulosottoviranomainen myy kiinteistöt konkurssipesän pyynnöstä. Kiinteistöt myydään yhtenä kokonaisuutena vuokralaisen vuokraoikeus pysyttäen. Keurusselän hotelli- ja ravintolatoimintaa pyörittävän Loma-Keuruu Oy:n vuokrasopimus on voimassa ensi syksyyn saakka.

Helmikuussa päivitetyn Raksystemsin tekemän kuntoarvion mukaan rakennuksissa ei ole havaittu merkittäviä akuutteja vaurioita. Rakennusten korjaustarpeet liittyvät pääosin ikääntymiseen. Rakennus-, LVI- ja sähköteknisesti kiinteistö on tyydyttävässä kunnossa.

Kaikki kiinteistöt myydään ilman irtainta. Lomaliitto ry:n konkurssipesä on myynyt irtaimiston Kiinteistö Oy Kouvolan Mikolle, joka voi neuvotella kiinteistön ostajan kanssa irtaimen myynnistä.

Keuruselän alue ei ole vielä maakunnallisesti arvokas rakennettu kulttuuriympäristö, mutta se on ehdolla sellaiseksi. Keski-Suomen museo antaa pyydettäessä lausuntoja kuntakaavoitukselle ja rakennusvalvontaviranomaiselle sekä kohteiden omistajille maankäytön suunnitelmista sekä merkittävistä korjaus- tai purkuhankkeista, jotka koskevat arvokasta rakennusperintöä ja kulttuuriympäristöä.

Toimiva hotelli

Keurusselkä on ollut toiminnassa Lomaliiton konkurssin jälkeen muutamaa keskeytystä lukuunottamatta.

Lomaliitolla oli useita hotelleja, mutta konkurssin aikaan Keurusselkä oli niistä ainoa kannattava.

Lomaliiton konkurssin jälkeen konkurssipesä pyöritti hotellia joitakin vuosia, koska positiivista tulosta tehneen hotellin pitäminen toiminnassa oli velkojien edun mukaista, joskaan ei pesänhoitajan mukaan kovin voitollista.

Viime vuonna hotellilla oli lähes 50 000 asiakasta, ja liikevaihtoa runsaat 2,3 miljoonaa euroa.

29.5. Juttua muutettu selkeyttämään sitä, että myynnissä ovat kiinteistöt, ei hotellitoiminta; sekä sitä, että hotellin nykyinen operaattori ei liity konkurssipesään.