Vain puolet Herttuan koulusta Tiilimäelle – loput hajautetaan ympäri Poria

Pahoista sisäilmaongelmista kärsivään koulurakennukseen ei palata enää syksyllä, vaan oppilaat sijoitetaan uusiin tiloihin.

Herttuan koulussa on pahoja sisäilmaongelmia. Kuva: Jussi Koskinen / Yle

Porin Herttuan erityiskoulu hajautetaan syksyllä eri puolille Poria.

Kaupunginhallitus tiedotti (siirryt toiseen palveluun)viikko sitten, että koulu siirtyy Tiilimäelle vanhoihin ammattikorkeakoulun tiloihin. Käytännössä sinne sijoittuu kuitenkin vain puolet oppilaista. Loput oppilasryhmät hajautetaan eri puolille Poria lähikouluperiaatteella.

Oppilasryhmiä perustetaan ainakin Meri-Porin ja Kaarisillan yhtenäiskouluihin, Kyläsaareen, Toejoelle, Väinölään, Itä-Poriin ja Noormarkkuun. Keskustan alueella sijoituspaikkoja on Kallelassa ja kansalaisopistossa. Kansalaisopistoon sijoitetut oppilaat käyvät välitunnilla Kallelan pihassa Lyseon alueella.

Jo aiemmin on ollut puhetta, että erityisluokkaa pitäisi voida käydä ensimmäiset vuodet oman asuinalueen lähikoulussa.

Vs. sivistysjohtaja Esa Kohtamäki

– Jo aiemmin on ollut puhetta, että erityisluokkaa pitäisi voida käydä ensimmäiset vuodet oman asuinalueen lähikoulussa. Nyt on hyvä paikka kokeilla, miltä tällainen ratkaisu tuntuu, Porin vs. sivistysjohtaja Esa Kohtamäki sanoo.

"SAMKin tilat hyvässä kunnossa"

Julkisuudessa on arveltu, että myös Tiilimäellä sijaitsevissa SAMKin tiloissa on sisäilmaongelmia. Esa Kohtamäki sanoo, että hänellä oli etukäteen sama mielikuva. Hänen mukaansa herttualaiset kuitenkin sijoitetaan alueen uusimpiin rakennuksiin, joissa ei ole terveysongelmia.

– Vanhemmat SAMKin tilat eristetään ja ilmeisesti myös puretaan lähitulevaisuudessa. Uudet osat ovat loistavassa kunnossa eikä meillä ole Kaarisiltaa lukuunottamatta yhtä hyviä koulutiloja, Kohtamäki sanoo.

Herttuan koulussa on noin 300 oppilasta ja 60 työntekijää. Koulun tulevaisuudesta tehdään ratkaisuja ennen joulua. Mahdollista on myös se, että Herttuan erityiskoululle rakennetaan uudet tilat. Tiilimäen vuokrasopimus on solmittu kolmeksi vuodeksi.