1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Emmanuel Macron

Justin Trudeau ja Emmanuel Macron kohtasivat kukkapuskien keskellä Välimeren rannalla – internet sekosi "romanssista"

Etenkin Kanadan pääministerin Justin Trudeaun tempauksia on arvosteltu laskelmoiduiksi.

Emmanuel Macron
Twitter kuva
Macron / Twitter

Ei aivan peruskuvastoa G7-maiden kokouksesta. Kanadan pääministeri Justin Trudeau ja Ranskan uusi presidentti Emmanuel Macron sekoittivat sosiaalisen median perjantaina kuvilla, jossa kaksikko kävelee kirkaan punaisten kukkien keskellä Välimeren rannalla.

Nuorten valtionpäämiesten taustalla kimaltelee kirkkaan sininen Välimeri. Kuvissa kaksi komeaa johtajaa tulee niin hyvin toimeen, että heidän kohtaamistaan on ehditty kutsua jo bromanceksi eli miesromanssiksi. Kävelyretkestä levinneellä videolla Macron poimii jopa kukkasen mukaansa.

– En voi uskoa, että Justin kosi jo, toimittaja Marie Le Conte ihasteli Twitterissä.

Molemmat liberaaleina tunnetut johtajat osallistuvat parhaillaan G7-maiden kokoukseen Sisilian saarella Italiassa. Macron kertoi Twitterissä aiheiden olleen kauniista puitteista huolimatta vakavia. Hän sanoi kaksikon puhuneen taloudesta, ilmastosta ja terrorismista.

– Ranskalais-kanadalaisella ystävyydellä on uudet kasvot, Macron hehkutti Time-lehden mukaan.

Taitavaa sosiaalisen median markkinointia

Erityisesti Justin Trudeau on sekoittanut internetin monesti aiemminkin. Trudeau on muun muassa poseerannut paidatta kesken patikoinnin, halaillut pandoja ja selittänyt kvanttifysiikkaa.

Joka kerta sosiaalinen media räjähtää ihailusta ja perinteiset mediat – Yle mukaan lukien – seuraavat perässä. Trudeaun tempauksia onkin arvosteltu kasvavissa määrin laskelmoiduiksi pr-tempuiksi, jotka pönkittävät myönteistä kuvaa Kanadan johtajasta.

Myös perjantaina sekä Macron että Trudeau levittivät samantien Twitterissä kuvia kauniista kävelylenkistään.

Twitter kuva
Macron / Twitter

Muun muassa sanomalehti Guardianin mukaan kriittinen keskustelu on virinnyt jälleen, kun Trudeau lenkkeili hiljattain juuri valmistuneiden kanadalaisnuorten keskelle Vancouverissa.

Tapausta on ehditty arvostella kanadalaismediassa järjestetyksi (siirryt toiseen palveluun)– Trudeaun henkilökohtainen valokuvaaja nimittäin sattui olemaan jälleen mukana. Myös Trudean kvanttifysiikkaselitystä on epäilty Guardianin mukaan etukäteen suunnitelluksi.

Nuori ja komea Trudeau on erilaiset kasvot politiikalle – ja hän käyttää tätä etua taitavasti. Silloin synkemmät poliittiset kysymykset jäävät vähemmälle huomiolle.

Twitter kuva
Trudeau / Twitter

Lue lisää G7-maiden kokouksesta: Talousmahdit ratkovat maailman ongelmia Sisilian auringon alla – näistä asioista väännetään

Korjattu kello 01.20: Marie Le Conten twiitin teksti.

Lue seuraavaksi