Ministeri Lindström tukee Sampo Terhoa perussuomalaisten puheenjohtajaksi

Timo Soinin seuraajaksi perussuomalaisten johtoon on asettunut kuusi ehdokasta. Uusi puheenjohtaja valitaan kesäkuussa.

politiikka
Jari Lindström
Jari LindströmYle

Perussuomalaisten työministeri Jari Lindström kertoo Uusi Suomi -verkkolehden kirjoituksessaan (siirryt toiseen palveluun) kannattavansa puolueensa uudeksi puheenjohtajaksi Sampo Terhoa.

Lindströmin mukaan hän ei ole ketään ehdokasta vastaan, mutta kun vain yhtä voi äänestää, valitsi hän Terhon.

Lindström perustelee valintaansa kirjoituksessaan monelta kantilta. Hänen mielestään puheenjohtajan pitää muun muassa pystyä kiertämään kentällä ja olla koko ajan tavoitettavissa. Esimerkiksi hallitusyhteistyön ja nopeitten päätösten takia puheenjohtajan jääminen hallituksen ulkopuolelle olisi todella hankalaa.

– Moni asia saadaan sovituksi valmisteluvaiheessa, mutta ne hankalimmat tulevat joskus nopeallakin aikataululla trioon eli hallituspuolueiden puheenjohtajien syliin. Tai jokin asia voi muuttua yllättäen alkuperäisestä, jo sovitusta. Puheenjohtaja on ilman muuta aivan keskeinen henkilö myös tällaisiin yllätyksiin reagoinnissa. Mielipiteeni on, että hänen on oltava pääsääntöisesti saavutettavissa ja mieluiten ihan paikan päällä. Kaikkea ei voi delegoida vaikka vastuuta onkin viisasta jakaa, Lindström kirjoittaa.

Perussuomalaiset valitsee puolueelleen uuden puheenjohtajan kesäkuun puoluekokouksessa Jyväskylässä noin kahden viikon kuluttua. Ehdolla ovat ministeri Sampo Terho, eurokansanedustaja Jussi Halla-aho ja kansanedustajat Leena Meri ja Veera Ruoho sekä Riku Nevanpää ja Raimo Rautiola.