20-tonninen pyöräkuormaaja putosi 10 metristä sillalta Lahdessa

Kuormaaja ei osunut jalankulkijoihin eikä autoihin. Poliisin mukaan kuormaaja oli varastettu ja sitä kuljettanut mies loukkaantui turmassa.

Lahti
Poliisi tutki kuormaajan putoamispaikkaa Lahdessa lauantaina 27. toukokuuta.
Poliisi tutki kuormaajan putoamispaikkaa Lahdessa lauantaina 27. toukokuuta.Päijät-Hämeen pelastuslaitos / Lehtikuva

20 000 kiloa painava pyöräkuormaaja on pudonnut sillalta Lahdessa. Onnettomuus sattui Iso-Paavolankadulla, niin sanotulla Upon sillalla puoliltapäivin lauantaina.

Pyöräkuormaajan kuljettaja loukkaantui, ja hänet kuljetettiin sairaalaan, kertoo Päijät-Hämeen pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Juhamatti Listala.

Poliisin mukaan kuormaaja oli varastettu. Laitetta kuljettanut mies ei totellut poliisin antamia pysäytysmerkkejä, vaan ohjasi kuormaajan sillalle.

Pyöräkuormaaja putosi läheisen tehdasalueen pysäköintialueelle. Kuormaaja ei osunut jalankulkijoihin eikä autoihin, mutta kuormaaja vaurioituin pahoin.

Pyöräkuormaaja putosi sillalta.
Sillankaide vaurioitui putoamisen yhteydessä.Tuija Veirto / Yle

– Oli lähellä, ettei kuormaaja pudonnut sähkömuuntajarakennuksen päälle. Kyllä se on iso jysäys ollut, kun 20 tonnia putoaa taivaasta maahan. Sillan kaide on vaurioitunut, samoin asvaltti ja osa verkkoaitaa, Listala kertoo.

Listalan mukaan pelastuslaitos on tukkinut läheiset sadevesikaivot sen varalta, että kuormaajasta valuisi esimerkiksi polttoöljyä maastoon noston yhteydessä.

– Olemme valmiudessa mahdollista polttoainevuotoa varten, jos pahin käy. Tässä vaiheessa näyttää siltä, että suurempaa vuotoa ei aiheudu ja jo vuotanut neste saadaan kerättyä hyvin pois, Listala sanoo.

Kartta, jossa näkyy Lahden keskusta ja Upon silta.
Google

Sillan korkein kohta on noin 15 metrissä.

Kuormaajan nostotyö alkaa iltapäivällä, ja se kestää arviolta muutaman tunnin.

Poliisi ohjaa liikennettä sillalla toistaiseksi.

Pyöräkuormaaja putosi sillalta.
Pyöräkuormaaja putosi kuvassa näkyvältä sillalta alas parkkipaikalle. Ajoneuvo kuljetettiin pois lauantaina päivällä.Tuija Veirto / Yle

Lisätty kello 15.30 tieto siitä, että kuormaaja oli varastettu