1. yle.fi
  2. Uutiset

Herätys: Voittaako suomalainen Cannesissa, British Airways lentänee normaalisti ja etelään lämmintä, ainakin hetkeksi

Lue tästä päivän uutisaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.

Aamukooste
Teppo Airaksinen ja Melli Maikkula
Katto-elokuvan käsikirjoittaja Melli Maikkula ja elokuvaohjaaja Teppo Airaksinen Cannesissa.Juulia Klemola

Cannesin elokuvajuhlien palkinnot jaetaan – Ruotsi ja Suomi voivat voittaa

Cannesin 70. juhlavuosi huipentuu sunnuntaina illalla palkintojenjakoon. Espanjalaisohjaaja Pedro Almodóvarin johtama jury jakaa gaalassa muun muassa maailman arvostetuimpiin elokuvapalkintoihin lukeutuvan Kultaisen palmun. Palkintoa havittelevien elokuvaohjaajien joukossa ovat itävaltalainen Michael Haneke, yhdysvaltalainen Todd Haynes, venäläinen Andrei Zvjagintsev ja ruotsalainen Ruben Östlund.

Lyhytelokuvien kilpasarjassa suomalaiselokuva Katolla on hyvä mahdollisuus voittaa oman sarjansa Kultainen palmu. Katto on yhdeksän lyhytelokuvan sarjasta harvoja täysin uudelta tuntuvia teoksia. Toinen iso suosikki on kiinalainen A Gentle Night.

British Airwaysin lennot pyritään lentämään lähes normaalisti

British Airways joutui perumaan lauantaina valtavan määrän lentoja. Syynä oli tietojärjestelmien häiriö, joka sai alkunsa virtalähteestä johtuneesta ongelmasta. Yhtiö kertoo BBC:lle, että sunnuntaina pyritään lentämään "lähes normaalin" aikataulun mukaan Gatwickin lentokentältä. Myös Heathrown lentokentällä suurin osa palveluista pyritään saamaan toimimaan.

British Airwaysin lentokoneita Heathrowin kentällä.
Will Oliver / EPA

Miksi Pohjoismaat onnistuvat melkein kaikessa?

Pohjoismaiden kuninkaalliset ja valtionjohtajat kokoontuvat ensi viikolla Helsinkiin juhlistamaan satavuotista Suomea. Kaikki viisi maata ovat sellainen poikkeus, että osallistujilla on syytä onnitella toisiaan.

Soitimme Kanadaan onnellisuusprofessorille ja kysyimme, miksi kaikista maailman kolkista juuri Pohjoismaat onnistuvat melkein kaikessa.

Suomalaiset taistelevat joukkuevoimistelun MM-voitosta

Sunnuntaina kilpailtavissa joukkuevoimistelun MM-kisojen finaalissa on mukana kaksi suomalaisryhmää: Minetit ja OVO Team. Tampereen voimistelijoiden Minetit on alkukilpailun jälkeen toisena ja Olarin Voimistelijoiden OVO Team neljäntenä.

Hallitseva maailmanmestari, venäläinen Expressia lähtee kärkipaikalta finaaliin. Joukkuevoimistelun MM-kisojen loppukilpailua voi seurata TV2:ssa ja Yle Areenassa kello 13.40 alkaen.

Olarin Voimistelijoiden OVO Team vauhdissa voimistelun SM-kilpailujen joukkuevoimistelun finaalissa Jyväskylässä 14. toukokuuta 2017.
Olarin Voimistelijoiden OVO Team vauhdissa voimistelun SM-kilpailujen joukkuevoimistelun finaalissa Jyväskylässä 14. toukokuuta 2017.Tommi Anttonen / Lehtikuva

Etelään lämmintä, mutta vain hetkeksi

Maan eteläosaan virtaa sunnuntaiksi lämmintä ilmaa. Ylen meteorologin Kerttu Kotakorven mukaan auringossa lämpötila voi kohota yli 20 asteeseen. Muualla maassa on sateista ja koleaa. Lapissa sateet tulevat räntänä. Lue lisää yle.fi/saa.

Sääkartta sunnuntaille 28. toukokuuta.
Sääkartta sunnuntaille 28. toukokuuta. Yle
Lue seuraavaksi