1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Kahdeksan ihmistä kuollut ampumisten sarjassa Mississippissä

Ampumiset tapahtuivat kolmessa eri osoitteessa Lincolnin piirikunnassa. Poliisi on ottanut epäillyn ampujan kiinni.

Kuva: Yle Uutisgrafiikka

Yhdysvalloissa kahdeksan ihmistä on saanut surmansa ampumisten sarjassa Mississippin osavaltiossa, amerikkalaismedia kertoo. Epäilty ampuja, 35-vuotias mies, on otettu kiinni.

Ampumiset tapahtuivat lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Lincolnin piirikunnassa noin 110 kilometriä osavaltion pääkaupungista Jacksonista etelään. Epäilty otettiin kiinni sunnuntaiaamuna paikallista aikaa.

Tapahtumien tarkka kulku on vielä epäselvä. Paikallisen WAPT-uutissivuston (siirryt toiseen palveluun) mukaan poliisi oli hälytetty poistamaan mies asunnosta Lincolnin piirikunnassa. Mies avasi tulen ja ampui apulaissheriffin ja kolme muuta ihmistä.

Uutistoimisto AP:n mukaan poliisi uskoo saman miehen ampuneen myös neljä muuta ihmistä kahdessa muussa osoitteessa.

Lincolnin piirikunnan sheriffin mukaan ampuja oli ottanut panttivangiksi 16-vuotiaan pojan. Tämä on nyt turvassa, sheriffi Steve Rushing kertoi paikalliselle The Daily Leader -lehdelle (siirryt toiseen palveluun).

Osavaltion rikostutkintaviraston tiedottaja Warren Strain sanoi AP:lle, että on liian aikaista arvioida epäillyn motiivia. Ei ole vielä selvyyttä siitäkään, tunsiko epäilty uhrit.

Daily Leaderin mukaan epäillyllä on pitkä rikostausta, joukossa useita väkivaltarikoksia.

Mississippin kuvernööri Phil Bryant kuvaili tapahtumia järjettömäksi murhenäytelmäksi.