1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Pohjois-Korea

Pohjois-Korea on jälleen laukaissut ohjuksen – osui Japanin merialueelle

Pohjois-Korea on tehnyt tänä vuonna jo 11 ohjuskoetta.

Pohjois-Korea julkaisi kuvan ohjuksen laukaisusta toukokuun puolivälissä tehdyn ohjuskokeen yhteydessä. Kuvushetki ei ole tiedossa. Kuva: EPA

Eteläkorealainen uutistoimisto Yonhapin mukaan Pohjois-Korea on tehnyt uuden ohjuskokeen. Ohjuksen kerrotaan olevan ballistinen ohjus. Ohjus laukaistiin läheltä Pohjois-Korean rannikkoa sijaitsevaa Wonsanin kaupunkia. Japanin hallituksen tiedottajan mukaan Pohjois-Korean ohjus osui Japanin merialueelle.

Ohjus lensi 450 kilometriä ja se pysyi ilmassa kuuden minuutin ajan. Kyseessä on lyhyen matkan ballistinen ohjus.

Kabinettipäällikkö Yoshihide Sugan mukaan ohjuskokeet vaarantavat niin laiva- kuin ilmaliikenteenkin ja ovat YK:n turvallisuusneuvoston määräysten vastaisia. Etelä-Korean tuore presidentti Moon Jae-In on kutsunut koolle kansallisen turvallisuusneuvoston arvioimaan tilannetta.

Kaikkiaan Pohjois-Korea on tehnyt tänä vuonna yksitoista ohjuskoetta. Reilut kaksi viikkoa sitten Pohjois-Korea teki ohjuskokeen uudella ballistisella ohjuksella, joka pystyy kantamaan ydinkärkeä.

Myös Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on saanut Pohjois-Korean ohjuskokeesta tiedon. Valkoisesta talosta kerrotaan, että Yhdysvallat on varuillaan tilanteesta. Yhdysvaltain presidentti Trump on vaatinut jo aiemmin, että Pohjois-Korean vastaisia pakotteita kiristettäisiin.

Yhdysvaltojen asevoimien sotatoimialueen päämajan mukaan ohjuksesta ei ole ollut uhkaa Pohjois-Amerikalle.

Lähteet: Reuters, AFP, AP

_Päivitetty klo 2.42 tiedot ohjuksesta _