1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Lappi

Lapissa viikonloppuna kaksi kuolemantapausta poliisin tutkintaan

Ylitorniolla menehtyi viikonloppuna pahoinpitelyn uhrina 67-vuotias paikkakuntalainen mies. Rovaniemeltä löytyi lauantaina nainen, jonka epäillään menehtyneen ekstaasin käytön vuoksi.

Lappi
Poliisiauto
Risto Koskinen / Yle

Poliisi on tutkinut viikonloppuna kahta kuolemantapausta Lapissa. Hätäkeskukseen tehtiin sunnuntai-iltana klo 19.50 ilmoitus Ylitornion Vallonkujalla tapahtuvasta pahoinpitelystä. Ensihoito löysi paikalta elottoman, 67-vuotiaan ylitorniolaisen miehen. Pahoinpitelijä oli poistunut paikalta.

Myöhemmin poliisi tavoitti tuntomerkkeihin sopivan ulkopaikkakuntalaisen miehen huoltamo Seon pihalta. Poliisi joutui käyttämään etälamautinta ottaessaan miehen kiinni. Asiaa tutkitaan tappona. Poliisi pyytää edelleen silminnäkijähavaintoja epäillyn liikkeistä Vallonkujan ja Seon lähellä.

Epäilty on noin 165 cm pitkä, hänellä oli päässä musta lippalakki ja hänellä oli matkassa muovikassi. Mahdolliset havainnot voi ilmoittaa tutkijalle virka-aikana puhelinnumeroon 050 - 4563 242.

Lauantaina löytyi mahdollisesti ekstaasiin menehtynyt nainen

Rovaniemen poliisille ilmoitettiin varhain lauantaiaamuna Rovaniemellä menehtyneestä nuoresta naisesta. Kerrostaloasunnosta löytyneen naisen epäillään käyttäneen ekstaasia ja poliisi epäilee huumausaineen käytön vaikuttaneen naisen kuolemaan. Lopullinen varmuus kuolinsyystä saadaan oikeuslääketieteellisessä kuolemansyyn selvittämisessä.

Poliisilla on ollut viikonloppuna kiinniotettuna nuorehko mies, jonka epäillään hankkineen huumausaineet. Kummallakaan henkilöllä ei ole aikaisempaa rikostaustaa. Molemmat ovat täysi-ikäisiä.

Tapausta tutkitaan kuolemansyyn selvittämiseksi.

Lue seuraavaksi