1. yle.fi
  2. Uutiset

Vihreiden Elina Rantanen nousemassa Turun kaupunginvaltuuston puheenjohtajaksi

38-vuotias Elina Rantanen olisi ensimmäinen nainen, joka johtaa puhetta Turun kaupunginvaltuustossa. Vihreät esittää Rantasta tehtävään.

Turku
Jukka Vornanen ja Elina Rantanen Vihreidein vaalivalvojaisissa Turussa.
Vihreät oli kuntavaalien voittaja Turussa. Jukka Vornanen ja Elina Rantanen iloitsevat. Petra Ristola / Yle

Turun vihreät esittää Elina Rantasta Turun kaupunginvaltuuston uudeksi puheenjohtajaksi, puolue kertoo tiedotteessaan. Uusi kaupunginvaltuusto valitsee puheenjohtajan ensimmäisessä kokouksessaan 12. kesäkuuta.

Vihreät sai toiseksi suurimpana puolueena valtuuston puheenjohtajapaikan.

Elina Rantanen on neljännen kauden kaupunginvaltuutettu, joka on aiemmin toiminut muun muassa kaupunginhallituksen toisena varapuheenjohtajana, konsernijaoston puheenjohtajana, kaupunginvaltuuston toisena varapuheenjohtajana ja kulttuurilautakunnan puheenjohtajana.

– Olen ollut mukana kaupunginvaltuustossa 12 vuotta. Niiden aikana Turussa on menty monella mittarilla eteenpäin. Turusta on tullut halutumpi paikka asua, ja talouskin näyttää pitkästä aikaa valoisammalta, Elina Rantanen sanoo puolueen tiedotteessa.

– Minulle on erittäin mieluisa tehtävä rikkoa lasikatto ja tarttua valtuuston puheenjohtajan tehtävään, sillä kaupunginvaltuustolla on tämän kehityksen jatkamisessa tärkeä rooli. Olen kiitollinen vihreiden ryhmälle tästä mahdollisuudesta.

38-vuotias Rantanen toimii kehitysjohtajana Rinnekoti-Säätiön harvinaisten sairauksien Norio-keskuksessa. Hän on koulutukseltaan filosofian tohtori ja valtiotieteiden maisteri. Hän asuu Luolavuoressa puolisonsa ja 9- ja 5-vuotiaiden lastensa kanssa.

Turun vihreiden kuntavaaliehdokkaista koostuva ehdokaskokous päätti vihreiden paikkajakovalinnasta sunnuntaina. Vihreiden valtuustoryhmä tekee valinnan pohjalta lopullisen esityksen kaupunginvaltuustolle 1. kesäkuuta.

Lue seuraavaksi