1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. vesiliikenne

Vesiliikennettä Vääksyn kanavalla rajoitetaan koko kesä

Kanavasillan avaamiset rajoitetaan minimiin avausmekanismin vian vuoksi. Laivaliikenne, kuten sisävesiristeilyt, pystytään silti hoitamaan.

Kuva: Markku Lähdetluoma / Yle

Vääksyn kanavasillan korjaaminen kestää jopa kuukausia. Silta saatiin laskettua alas maanantaina aamupäivän aikana, ja tieliikenne pääsee kulkemaan normaalisti.

Vesiliikenteelle sillan hajoamisesta sen sijaan aiheutuu haittaa. Liikennevirasto tulee rajaamaan sillan avaamiset kolmeen parin tunnin mittaiseen jaksoon päivittäin, jotta esimerkiksi sisävesiristeilijät pääsevät liikennöimään Vesijärven ja Päijänteen välillä.

Rajoitukset liikenteelle kestävät koko kesän, lokakuun loppuun saakka.

Silta on tarkoitus avata joka päivä kello 10:00–12:00, 14:00–16:00 ja illalla kello 18.00–22.00. Sillan ollessa avoinna tieliikenne joutuu käyttämään kiertoreittiä.

Alle kaksi metriä korkeita aluksia sillan ongelmat eivät koske, koska ne mahtuvat sillan ali.

Liikenneviraston mukaan sillan avaamista haittaava vika johtuu laitteiston ikääntymisestä. Viasta ei aiheudu vaaraa liikenteelle, mutta sillan avaaminen on huomattavasti hitaampaa kuin normaalisti.

Sillan avausmekanismi korjataan ensi talven aikana, ja kustannusten uskotaan kohoavan jopa yli 100 000 euron. Samalla siltaan tehdään laajemminkin remonttia.