Hyppää sisältöön

Video: Näin kuninkaalliset hurmataan – Jalo Itkonen, 12, esiintyy kuoron kanssa

Kaisaniemen ala-asteen musiikkiluokka esiintyy torstaina pohjoismaiden kruunupäille

Jalo Itkonen.

Helsinkiläisen Kaisaniemen ala-asteen musiikkiluokka 5C on saanut ennenkuulumattoman kunnian. He esiintyvät torstaina 1. kesäkuuta Helsingissä vieraileville pohjoismaiden hallitsijoille.

Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio tapaavat Tanskan kuningatar Margareeta II:n, Ruotsin kuningas Kaarle XVI Kustaan ja kuningatar Silvian, Norjan kuningas Harald V:n ja kuningatar Sonjan sekä Islannin presidentti Guðni Thorlacius Jóhannessonin ja tämän puolison Eliza Jean Reidin. Historiallisella vierailulla muut pohjoismaat kunnioittavat Suomen satavuotista itsenäisyyttä.

Vierailuohjelmaan kuuluu torstaina juhlalounas kaupungintalolla, jossa viidesluokkalaiset esiintyvät. He esittävät kunnianarvoisille vieraille kansanlaulu Koiviston polskan ja Kalliolle kukkulalle -kuoroklassikon kaksikielisen version.

12-vuotias Jalo Itkonen kertoo olevansa tyytyväinen perinteisiin kappalevalintoihin.

– Mun mielestä ne ovat aika hyviä. Sopivat tuohon tilaisuuteen hyvin, varsinkin kun on se Suomi 100. En mä mitään uusia pop-biisejä olisi sinne ottanut.

Kappaleita on harjoiteltu kahden viimeisen viikon aikana niin paljon, että Itkonen uskoo osaavansa rakentaa majan kalliolle kukkulalle myös också på svenska.

– Kyllä mä sanoisin niin, hän toteaa.

.
.