Johtamisongelma nousi suurimpana tekijänä esiin, kun Ylen aamuohjelmissa käsiteltiin yhtiön eilen jättäneen vastaavan päätoimittajan Atte Jääskeläisen eron syitä.
Päätoimittajien yhdistyksen puheenjohtaja, Kauppalehden vastaava päätoimittaja Arno Ahosniemi sanoi aamu-tv:ssä, että puoli vuotta vellonut Yle-kohu on näyttänyt koko ajan enemmän johtamis- kuin journalismiongelmalta.
– Koko median uskottavuuden kannalta on tärkeää, että kohu saataisiin päättymään, Ahosniemi sanoi.
Aamulehden päätoimittaja Jouko Jokinen sanoi uskovansa, että Yle selviää kohusta lopulta suhteellisen pienin vaurioin. Suurta kolhua yhtiön riippumattomuuteen ei hänen mielestään ole tullut.
– Kohu menee tästä eteenpäin. Kun päästään syksyyn, kukaan tuskin enää muistaa, mitä on tapahtunut, Jokinen sanoi aamu-tv:ssä.
Kauppalehden vastaava päätoimittaja Arno Ahosniemi pitää Yle-kohua malliesimerkkinä siitä, että päätoimittajan tehtävä ei ole ihan helppo.
– Viime aikoina päätoimittajien irtisanomiset ovat yleistyneet. Sen takana on se, että tehdään suuria organisaatiouudistuksia, Ahosniemi pohti.
Ex-toimitusjohtaja: Johtamisessa jotain pielessä
Johtamisongelman nosti esiin myös Ylen entinen toimitusjohtaja Mikael Jungner. Jungner palkkasi Jääskeläisen Ylelle vuonna 2006, ja päätoimittajana Jääskeläinen aloitti vuoden 2007 alussa.
– Tapa, jolla uutis- ja ajankohtaistekemisessä yleläisiä työntekijöitä on johdettu, siinä on jotain vähän pielessä, Jungner sanoi Yle Radio 1:n Ykkösaamu-ohjelmassa. Jungner korosti puhuvansa Ylen johtamisesta yleisellä tasolla.
Jungnerin mukaan johtamisessa yksityiskohtiin takertuvasta mikromanageroinnista pitäisi päästä eroon.
– Se on todella vaikeaa. Kaupallinen puoli pääsi siitä eroon, kun rahat loppuivat.