1. yle.fi
  2. Uutiset

Miko Jaakkola on Kotkan kaupunginteatterin uusi johtaja

Uudella teatterinjohtajalla on vuosien kokemus teatterinjohtamisesta.

teatteritaide
Kajaanin kaupunginteatterin johtaja Miko Jaakkola.
YLE / Kalle Heikkinen

Teatteritaiteen maisteri Miko Jaakkola on valittu Kotkan kaupunginteatterin uudeksi teatterinjohtajaksi. Hän toimii sekä taloudellisena että taiteellisena johtajana. Teatterin hallitus teki yksimielisen päätöksen maanantai-iltana.

– Teatterinjohtajasta ei järjestetty hakua. Häneltä kysyttiin suoraan ja pohdinnan jälkeen suostumus tuli, selventää Kotkan kaupunginteatterin hallituksen puheenjohtaja Kari Aalto

– Muutoin valinta olisi olisi pitänyt jättää uudelle hallitukselle, joka vaihtuu nyt reilusti. Hakuprosessi olisi ollut uudelle hallitukselle raskas ja olisi kestänyt pitkään. Heidät haluttiin säästää tältä työltä ja valinta tehtiin nyt, jatkaa Kari Aalto.

Myös henkilökunta oli yksimielisesti valinnan takana.

– Henkilökunta on tutustunut häneen ja tietää ihmisenä. Hän tulee hyvin toimeen henkilöstön kanssa, joten parempaa vaihtoehtoa ei olisi ollut, perustelee Kari Aalto.

Jaakkola on tullut näyttelijöille tutuksi ohjaamalla Kotkassa kaksi näytelmää; Neljäntienristeys (2016) ja Puhdistus (2017).

Kotka saa kaipaamansa henkilöstöjohtajan

Miko Jaakkola on Tampereen Teatterikesän taiteellisen johtoryhmän jäsen. Teatterin johtamisesta hänellä on vuosien kokemus Kajaanin kaupunginteatterista ja Teatteri Takomon taiteellisena johtajana.

– Edellisestä valinnasta viisastuneena, nyt haettiin enemmän henkilöstöjohtajaa, korostaa Aalto.

Jaakkola on työskennellyt ohjaajana Oulun kaupunginteatterissa ja tehnyt suuren määrän ohjauksia muun muassa Helsingin kaupunginteatteriin sekä Kansallisteatteriin. Hänet tunnetaan myös näytelmien käsikirjoittajana ja kuunnelmien ohjaajana.

"Kotkassa osaava ja sitoutunut henkilökunta"

Kotkassa Jaakkola aloittaa toimitusjohtajana 1. elokuuta 2017. Hän pitää Kotkan kaupunginteatterin henkilökunnan osaamista korkeatasoisena.

– Ohjaustyöni Kotkassa ovat olleet hienoja ja ongelmattomia prosesseja hyvässä työilmapiirissä. Kotkan kaupunginteatterissa on osaava ja sitoutunut henkilökunta. Se on iso voimavara, Miko Jaakkola kertoo.

Uusi teatterinjohtaja haluaa, että Kotkassa tehtävä teatteri kiinnostaa paikallista yleisöä, mutta kääntää teatteriyleisön katseet Kotkaan myös muualla Suomessa.

– Minua kiinnostaa tehdä sellaista teatteria, joka ei katso menneeseen vaan kaatuu vahvasti eteenpäin. Haluan mieluiten aukoa uusia latuja eteenpäin, Jaakkola luonnehtii.

Kotkan kaupunginteatterin johtaja Veijo "Snoopi" Siren on irtisanottiin maaliskuussa etenkin hänen henkilöstöjohtamisen taitoihinsa vedoten. Hän ehti olla Kotkan kaupunginteatterin johtajana reilut kaksi ja puoli vuotta. Teatterinjohtajan viransijaisena toimi käyttöpäällikkö Juha Lahtinen.

Artikkeliin lisätty uuden teatterinjohtajan kommentit.

Lue seuraavaksi