Poikkeuksellinen hotellihuutokauppa sai poikkeuksellisen lopun: suurvelkoja osti hotellin konkurssipesältä

Työeläkeyhtiö Elo on ostanut Lomaliitto ry:n konkurssipesältä Keuruun hotelli Keurusselän kiinteistöt. Elo on Lomaliiton konkurssipesän suurimpia velkojia.

hotellit
Kuvakaappaus huutokaupat.com -sivustolta.
Yle

Työeläkeyhtiö Elo on ostanut hotelli Keurusselän kiinteistöt Lomaliiton konkurssipesältä ulosottohuutokaupassa.

Lomaliitto meni konkurssiin vuonna 2009, ja Keurusselkä oli sen useista hotelleista ainoa kannattava.

Elo on konkurssipesän suurimpia velkojia, ja kertoo päätyneensä kauppaan, koska muut muut tarjoukset eivät nousseet huutokaupassa riittävän korkeiksi.

Voittanut tarjous oli 800 000 euroa.

Kauppa käsittää runsaan kuuden hehtaarin maa-alueet ja noin 8000 kerrosneliömetriä rakennuksia.

Hotellin toiminta jatkumassa

Kauppa vaikuttaisi myös turvaavan hotellin toiminnan jatkossa. Hotellia operoivan Loma-Keuruu Oy:n vuokrasopimus hotellista päättyy syyskuun lopussa, mutta Elo antaa ymmärtää, että jatkoa tulee.

– Hotelli Keurusselkää operoi erinomainen vuokralainen ja jatkamme mielellämme yhteistyötä heidän kanssaan, kertoo Elon kiinteistösijoitusjohtaja Antti Muilu.

Elon mukaan sen tarkoituksena on katsoa rauhassa hotellin liiketoiminnan kehitystä ja mahdollisuuksien mukaan etsiä sille uutta pitkäaikaista omistajaa.

Myynti ulottuu jo puolentoista vuoden päähän

Hotellin toiminta on yrittäjien mukaan hyvässä vauhdissa.

– Myynti on tehnyt todella hyvää työtä. Kesä on aika lailla myyty, ja syksy ja pikkujoulukausi alkavat olla paketissa. Myös kesälle 2018 on sovittu tapahtumia ja tilauksia. Elämme koko ajan 6-18 kuukautta eteenpäin, yrittäjä Satu Jokihalme kertoi Ylelle eilen huutokaupan päättyessä.

Jokihalmeen pelkona oli, että heidän vuokrasopimuksensa hotellissa päättyisi uuden omistajan myötä. Niin ei nyt näyttäisi käyvän.

Yhteistyötä Elon kanssa Jokihalme on pitänyt erittäin hyvänä.

– Meidän kannaltamme Elo on ollut ihanteellinen omistaja kiinteistöille. Uudeksi omistajaksi me toivoisimme jotakuta sellaista, joka näkisi kiinteistön kehitysmahdollisuudet ja -tarpeet saman suuntaisesti kuin me. Silloin hotelli saisi arvoisensa jatkon, Jokihalme sanoi eilen.