1. yle.fi
  2. Uutiset

Minetit saa kansanjuhlansa – maailmanmestaruusjuhlaa vietetään Särkänniemessä

Huvipuisto tuntui Tampereen Keskustoria paremmalta juhlapaikalta, sillä joukkueen fanit ovat pääosin nuoria.

Minetit
Urheilujuttuja: Minettien koskettava esitys toi maailmanmestaruuden
Urheilujuttuja: Minettien koskettava esitys toi maailmanmestaruuden

Joukkuevoimistelun MM-kultaa voittaneiden Minettien mestaruusjuhla järjestetään Tampereen Särkänniemessä. Kaikille avoin kansanjuhla alkaa huvipuiston päälavalla keskiviikkona 7. kesäkuuta kello 17. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Tampereen Voimistelijoiden Minetit voitti joukkuevoimistelun maailmanmestaruuden Helsingin jäähallissa sunnuntaina. Tamperelaismenestystä täydensi Minetit Eliten junioreiden MM-kulta ja Minetit Elite Unitedin junioreiden maakilpailun kulta.

Minettien MM-voitto herätti Tampereella keskustelun siitä, pitäisikö juhlat järjestää Keskustorilla. Viimeksi kaupungin paraatipaikalla juhlittiin Tapparan jääkiekon Suomen mestaruutta.

– Joukkueiden fanit ovat aika nuoria ja Särkänniemi tuntui sopivalta kohteelta mestaruusjuhliin. Ehkä paremmalta kuin Keskustori, sanoo Tampereen Voimistelijoiden toiminnanjohtaja Riitta Taipale.

Taipaleen mukaan juhlasuunnitelmat ovat vielä hieman kesken. Varmaan on kuitenkin, että kaikki kolme joukkuetta esittää kultajuhlassa mestaruusesityksensä ja faneilla on tilaisuus tavata kultamitalisteja.

Tampereen kaupunki tarjoaa maailmanmestareille kahvit Raatihuoneella ja muistaa joukkuetta erikseen päätettävällä huomionosoituksella.

7.5.2017 klo 05:16 Tapahtuman kellonaika aikaistunut tunnilla viiteen, muutettu tekstiin.

Lue seuraavaksi