yle.fi-etusivu

Saksassa pidätettiin 17-vuotias terroriepäilty – "Suunnitteli itsemurhaiskua Berliiniin"

Nuorukainen oli tullut Saksaan vuonna 2015 ja oli hakenut turvapaikkaa.

terrorismi
Poliiseja kävelee kadulla, taustalla joulukojuja.
Poliisi tiukensi turvatoimia eri puolilla Saksaa sen jälkeen, kun väkijoukkoon ajanut kuorma-auto tappoi 12 ihmistä Berliinin joulumarkkinoilla 19. joulukuuta. Kuva Potsdamin joulumarkkinoilta.Sven Hoppe / EPA

Saksassa Brandenburgin osavaltion poliisi on pidättänyt 17-vuotiaan turvapaikanhakijan epäiltynä aikeista tehdä itsemurhaisku Berliinissä, kertovat viranomaiset.

Nuorukainen oli kertonut iskuaikeesta äidilleen WhatsApp-viestissä, kertovat muun muassa Focus-nettilehti (siirryt toiseen palveluun) ja Westdeutsche Allgemeine Zeitung (siirryt toiseen palveluun).

Osavaltion sisäministerin Karl-Heinz Schröterin mukaan epäillyn jäljille päästiin muista osavaltioista tulleiden vihjeiden perusteella. Erikoisjoukot pidättivät hänet tiistaiaamuna Uckermarkin alueella.

Miehen kotimaasta epäselvyyttä

Schröter kertoo, että 17-vuotias asui keskuksessa, joka majoittaa yksin maahan tulleita alaikäisiä turvapaikanhakijoita. Poliisin mukaan mies tuli tämänhetkisen tiedon mukaan Saksaan vuonna 2015 ja on hakenut turvapaikkaa.

Sisäministeriö on kertonut, että pidätetty olisi syyrialainen. Brandenburgin poliisi sanoo kuitenkin uutistoimisto AFP:lle, että he selvittävät, oliko tämä virheellisesti rekisteröitynyt syyrialaiseksi ja tulisikin mahdollisesti Pohjois-Afrikasta.

Poliisin mukaan pidätettyä kuulustellaan ja hänen asuinpaikkaansa tutkitaan. Konkreettisia todisteita iskun valmistelusta poliisi ei ole toistaiseksi löytänyt.

Yle.fi-etusivulla juuri nyt:

Islanti

Islanti varautuu tulivuorenpurkauksiin, kahden tärkeimpiin kuuluvan turistikohteen sulkemista harkitaan

Tulisijat

Kolme varmaa vinkkiä takan sytyttämiseen – "Sitten on jotain vikaa tulisijassa, jos se vielä pöllähyttää savut tupahan"

PISA-tutkimus

Tee itse PISA-testi: Kokeile, pärjäätkö 9.-luokkalaisille luonnontieteissä

Zimbabwe

Näin Zimbabwen itsevaltaisen presidentin ero eteni: Krokotiili voitti himoshoppaajan