Senaatin tiedustelukomitea haluaa kuulla Trumpin henkilökohtaista asianajajaa Michael Cohenia

Asianajaja Michael Cohen kieltäytyi aiemmin tiistaina tiedustelukomitean kutsusta tulla kuultavaksi. Siksi hänet haastetaan todistajaksi.

Donald Trumpin vaalikampanja
Lakimies Michael Cohen vieraili Trump Towerissa 12. tammikuuta 2017
Lakimies Michael Cohen vieraili Trump Towerissa 12. tammikuuta 2017John Taggart / EPA

Presidentti Donald Trumpin henkilökohtainen asianajaja on haastettu todistajaksi Yhdysvaltain kongressin tiedustelukomiteoihin, jotka selvittelevät Trumpin kampanjan mahdollisia yhteyksiä Venäjään. Asianajaja Michael Cohen kuuluu Trumpin läheisimpiin uskottuihin.

Cohen kertoi aiemmin tiistaina yhdysvaltalaiselle ABC Newsille (siirryt toiseen palveluun), että sekä edustajainhuoneen että senaatin tiedustelukomiteat olivat pyytäneet häntä kertomaan tietojaan ja todistamaan yhteyksistään Venäjän viranomaisiin. Cohen oli kieltäytynyt.

– Kieltäydyin kutsusta osallistua, koska pyyntö oli muotoiltu huonosti, liian laveasti, eikä siihen olisi mahdollista vastata, Cohen perusteli ABC Newsille.

– Tähän mennessä yksikään todistaja, dokumentti tai todiste ei ole yhdistänyt minua tähän keksittyyn Venäjän salajuoneen.

Cohenin kieltäydyttyä komitean kutsusta, tiedustelukomiteat päättivät haastaa hänet todistajaksi.

Cohen on aiemmin toiminut Trump Organizationin asianajajana. Presidentinvaalikampanjan jälkeen hän erosi yhtiöstä ja siirtyi Trumpin henkilökohtaiseksi asianajajaksi.

Lähteet: AP, Reuters